Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Je suis Charlie...

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο γαλλικό λαό στις 17:00 μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Σίνα 31), καλεί πρωτοβουλία πολιτών της Αθήνας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης "Je suis Charlie" και το σχετικό δελτίο Τύπου έχει ως εξής:
Εμείς πολίτες της Αθήνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του Γαλλικού λαού για την αποτρόπαιη δολοφονία των ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών, θα συναντηθούμε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 17:00.
Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Charb (ένας από τους νεκρούς καρικατουρίστες) το 2012:
'' Δεν φοβάμαι τα αντίποινα. Δεν έχω παιδιά, σύζυγο, αυτοκίνητο, ούτε πιστωτικές κάρτες. Μπορεί να ακούγεται λίγο πομπώδες αλλά θα προτιμούσα να πεθάνω όρθιος παρά να ζω γονατιστός.''