Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τώρα: LIVE η απαγορευμένη από τη ΝΕΡΙΤ ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


Μετά την
 έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τη μη μετάδοση της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη δημόσια τηλεόραση και τις παραιτήσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ λόγω των ασφυκτικών πιέσεων και των παρεμβάσεων στο έργο τους από το πολιτικό προσωπικό αλλά και στελέχη σε ανώτερα κλιμάκια της ΝΕΡΙΤ, ο Αλέξης Τσίρπας θα μιλήσει το Σάββατο στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ομιλία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και από ΕΔΩ


Ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου ξεναγήθηκε στα περίπτερα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo, αλλά και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, που τον ενημέρωσαν για δικά τους θέματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και με το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχο, στον οποίο είπε πως θα ήθελε αυτή η συνάντηση να γίνει στην Ιερισσό, ωστόσο λόγω ασφυκτικού προγράμματος δεν κατέστη αυτό δυνατό. Όπως είπε θα επισκεφτεί την Ιερισσό το προσεχές διάστημα, σημειώνοντας πως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εξομαλυνθεί η ένταση στην περιοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΝΕΡΙΤ για μη μετάδοση της ομιλίας του λέγοντας σκωπτικά πως ήταν μια «χορηγία» του Σαμαρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχει αποκτήσει μεγαλύτερο λαϊκό ενδιαφέρον», είπε και πρόσθεσε πως «θα μεταδοθεί από πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές πηγές». 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει τους προγραμματικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, που έχουν ως βάση την ανακοπή της ανεργίας και την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης με αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: