Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χωρίς ηλεκτρικό η Γάζα - Βομβάρδισαν το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού

Τη μοναδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  που τροφοδοτεί τη Γάζα βομβάρδισε ο Ισραηλινός στρατός με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και νερό για τους πολιορκημένους Παλαιστινίους.
Το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί εξ αιτίας   των χθεσινοβραδινών βομβαρδισμών,  καθώς είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η γεννήτρια και στη συνέχεια να χτυπηθούν οι δεξαμενές καυσίμων, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής διευθυντής της ενεργειακής αρχής στην παράκτια περιοχή σήμερα.
Τεράστιες πυρκαγιές μαίνονταν κοντά στο εργοστάσιο το πρωί της Τρίτης ενώ ήταν αδύνατη η πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα. Η βλάβη στη μονάδα παραγωγής ενέργειας επιδεινώνει το βαρύ πλήγμα που έχουν υποστεί οι υποδομές της Γάζας κατά τη διάρκεια των αιματηρών επιθέσεων του Ισραήλ τις τελευταίες 22 μέρες.
Οι νεκροί, μετά και τους χθεσινούς βομβαρδισμούς έφτασαν τους 1.100 ενώ οι τραυματίες είναι 6.500. Επίσης έχουν εκτοπιστεί 182.604 κάτοικοι από τα σπίτια τους, οι οποίοι διαμένουν σε 82 καταλύματα του ΟΗΕ.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: