Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Γ. Μαρίνου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε ΚΑΙ Υποψήφιου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,
στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» (10/5/2014)


- Ο Καλλικράτης κλείνει τον πρώτο κύκλο ζωής του και οδεύει στο δεύτερο.
Εσείς ως παράταξη και ως κόμμα από την αρχή διαφωνήσατε.
Σήμερα, με τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή του να είναι απτά συνεχίζετε να εναντιώνεστε και γιατί ;

Κατ’ αρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα σας, να στείλουμε ένα αγωνιστικό μήνυμα στο λαό της Φωκίδας και να του πούμε να εξετάσει καλά τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, να τις σκεφτεί και να πάρει αποφάσεις μετρώντας καλά πως οι θέσεις αυτές έχουν ως βάση, τα λαϊκά δικαιώματα και συμφέροντα.

Είναι φανερό ότι η στάση του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ενάντια στον Καλλικράτη έχει επιβεβαιωθεί με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο και εκτεθειμένες είναι οι πολιτικές δυνάμεις και οι συνδυασμοί που τον στήριξαν, όπως η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ η κράτησαν την αναξιόπιστη στάση «έτσι κι αλλιώς» , όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Καλλικράτης ισχυροποίησε τη θέση της τοπικής διοίκησης ως μέρος του κρατικού μηχανισμού και λειτούργησε ως εργαλείο εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων σε όλους τους τομείς, για τη φοροληστεία των εργαζομένων και των μικρών Επαγγελματιών, το ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάθεση κεφαλαίων για τα μεγάλα συμφέροντα, την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και τη συνέχιση της πολιτικής που βιάζει το περιβάλλον και στήνει π.χ ανεμογεννήτριες στους ορεινούς όγκους κ.α.
Συνεπώς η στάση απέναντι στον Καλλικράτη είναι κριτήριο για τις εκλογές και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί το λαό μας να δώσει αποφασιστική απάντηση με βάση τα δικά του συμφέροντα, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και το συνδυασμό μας στις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές ως προϋπόθεση για να δυναμώσει η αντίσταση του λαού σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να αναπτυχθεί διεκδικητικό κίνημα με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

- Η δική σας πρόταση σε αυτό το επίπεδο ποια είναι;
Να επιστρέψουμε στα παλιά δεδομένα με τους δοτούς περιφερειάρχες ή κάτι διαφορετικό;

Το ΚΚΕ έχει άλλη πολιτική πρόταση και αντιπαλεύει τη λογική του «μικρότερου κακού» που χρησιμοποιείται όλα τα χρόνια για την αρπαγή της λαϊκής ψήφου , για τον εγκλωβισμό των λαϊκών οικογενειών.
Η πρόταση για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ από κάτω, στους χώρους δουλειάς, τοπικά και σε κεντρικό επίπεδο έχει αφετηρία τη συμμετοχή και τη δράση του λαού μας και βεβαίως όσο παραμένει αρνητικός ο συσχετισμός θα παρεμβαίνουμε όπως σήμερα στις περιφέρειες και στους δήμους με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να πολλαπλασιαστεί η δύναμη της λαϊκής πάλης.

- Θα ήθελα την εκτίμηση σας για τη θητεία του απερχόμενου περιφερειάρχη κου Περγαντά . Που κατά τη γνώμη σας πέτυχε και που δεν τα πήγε καλά;

Η γνώμη μας είναι πως η διοίκηση της περιφέρειας και κάθε συνδυασμός κρίνεται, πρώτα απ όλα, από τη στάση του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την υπηρετούν, τα μεγάλα συμφέροντα. Από αυτό κρίνεται και η διοίκηση της ΣΤΕΡΕΑΣ που λειτούργησε ως μέρος του κρατικού μηχανισμού και υλοποίησε τις κάθε λογής αντιλαϊκές αποφάσεις.
Είναι γνωστό ότι εξελίσσεται μια σκληρή επίθεση που πτώχευσε τον λαό μας, που μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, χτύπησε τη μικρή αγροτιά και τους κτηνοτρόφους, έκλεισε μικρομάγαζα. Ποια ήταν η στάση της Περιφέρειας; Ποια ήταν η στάση της διοίκησης στους λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν ή πως συνέβαλλε να αναπτυχθούν ; Αυτή είναι μια βασική διαφορά με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που έδωσε το παρόν σε κάθε αγώνα ενάντια στην Ε.Ε και την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Θα μπορούσαμε να φέρουμε πολλά παραδείγματα για να γίνουν συγκρίσεις. Π.χ Οι ελλείψεις των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας είναι τραγικές, οι ελλείψεις στα σχολεία μεγάλες, το οδικό δίκτυο ξεπερασμένο. Πως έδρασε ο κάθε συνδυασμός ; Ακόμα και η διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων που προέρχονται από τη λαϊκή φορολογία ήταν προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Ο λαός της περιοχής έχει υποχρέωση να εξετάσει προσεκτική αυτές τις εξελίξεις και να δώσει δύναμη στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που είναι μαζί με το λαό και τους αγώνες του.

- Ο κος Περγαντάς με πρόσφατη επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας «αδειάζει» το ΠΑΣΟΚ και δείχνει και αυτός να μετακομίζει πολιτικά προ το ΣΥΡΙΖΑ.
Το ίδιο συνέβη με δεκάδες κομματικά στελέχη αλλά και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα,
Γιατί κατά τη γνώμη σας όλοι αυτοί προτίμησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι για παράδειγμα το δικό σας, το ΚΚΕ;

Κατ’ αρχήν έχει σημασία να μην ξεχάσει κανένας λαϊκός άνθρωπος ότι σε πανελλαδικό επίπεδο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα μετακομίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες ευθύνες για την εφαρμογή της πολιτικής που καταδικάζει το λαό στην ανεργία, στη φτώχεια και οξύνει το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του πιο φθαρμένου ΠΑΣΟΚ και για το λόγο αυτό στελέχη που ευθύνονται για τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική μετακομίζουν με ευκολία στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ν.Δ.
Ο λαός μας να φυλαχθεί να πάρει τα μέτρα του και να μην παγιδευτεί σε τέτοιου είδους παντρολογήματα. Το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνεργάζεται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο με ανθρώπους που αντιτάσσονται στην Ε.Ε στην λυκοσυμμαχία του μεγάλου κεφαλαίου και στην αντιλαϊκή πολιτική, με ανθρώπους που πιστεύουν στο λαϊκό δίκιο, έχουν πλούσια δράση μέσα στο μαζικό κίνημα και υποστηρίζουν ότι ο λαός μας μπορεί να ζήσει σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Κι αυτό είναι παράδειγμα που διδάσκει.

- Από πλευράς ΝΔ επίσημος υποψήφιος είναι ο κος Μπακογιάννης. Ένας νέος πολιτικός που προέρχεται από αυτό που ονομάζουμε πολιτικό τζάκι.
Ενδεχόμενη ανάδειξη του στο αξίωμα του Περιφερειάρχη θα σημάνει ότι ταυτόχρονα ο κόσμος επικροτεί την κυβερνητική πολιτική ή για εσάς οι εκλογές σε περιφερειακό επίπεδο έχουν μικρότερο ειδικό βάρος από την άποψη των πολιτικών συμπερασμάτων μιας και την ίδια περίοδο έχουμε και ευρωεκλογές στις οποίες ο ψηφοφόρος μπορεί να δείξει την όποια δυσαρέσκεια του;

Οι εκλογές είναι ενιαίες. Τόσο στην ευρωβουλή και τη βουλή, όσο στις περιφέρειες και στους δήμους εφαρμόζεται πολιτική κατά των λαϊκών οικογενειών, έχοντας ο κάθε κρίκος το δικό του ρόλο. Οι εκλογές συνολικά έχουν πολιτικό χαρακτήρα και καλούμε το λαό ενιαία να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε όλες τις εκλογικές μάχες.
Ο κ. Μπακογιάννης είναι στέλεχος της Ν.Δ, φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής που βασανίζει την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρούς Επαγγελματίες, Βιοτέχνες κι Εμπόρους, που υπονομεύει το μέλλον της νεολαίας μας.
Το δίλλημα Μπακογιάννης ή Αποστόλου είναι ψεύτικο, απατηλό.
Το πραγματικό δίλλημα είναι ψήφο στους υπερασπιστές της Ε.Ε, των κάθε λογής διαχειριστικών κυβερνήσεων και των μεγάλων συμφερόντων ή ψήφος στο ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που θα παλεύουν για κάθε λαϊκό πρόβλημα και θα συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, για να προχωρήσει ο τόπος μας στο δρόμο ανάπτυξης που θα αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής και θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες;


- Ο κος Γιαννόπουλος φιγουράρει ως αντάρτης της ΝΔ , λέγοντας ωστόσο σε συνεντεύξεις του ότι δεν διαφωνεί πολιτικά με το κόμμα του αλλά ότι ουσιαστικά δυσαρεστήθηκε επειδή του είχαν υποσχεθεί τη στήριξη, το χρίσμα και δεν το έπραξαν.
Θεωρείτε ότι το ποσοστό του, από την άποψη της εξαγωγής των πολιτικών συμπερασμάτων, αθροίζεται με αυτό του κου Μπακογιάννη;

Τους αποκαλούμενους «ανεξάρτητους η «αντάρτες» τους έχει ζήσει πολλά χρόνια ο λαός μας. Αποσκοπούν στο έλεγχο της λαϊκής αγανάκτησης και χειραγωγούν δυνάμεις με στόχο τη στήριξη κάθε φορά της ίδιας επικίνδυνης πολιτικής, παίζοντας διάφορα εκλογικά παιχνίδια. Γι’ αυτό λέμε δαγκωτό στο ΚΚΕ και στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να δυναμώσει η λαϊκή ελπίδα .

-Υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντοπίτης σας κος Αποστόλου το κόμμα του οποίου τονίζει ότι αν στις ευρωεκλογές τα κυβερνητικά κόμματα δεν πάνε καλά θα ζητήσουν άμεση προσφυγή στις κάλπες. Θα το κάνετε και εσείς;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνδυασμοί και τα στελέχη του υπερασπίζονται την πολιτική της Ε.Ε., την πολιτική που χτυπάει την πλήρη σταθερή εργασία και ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων με τα προγράμματα της μισής δουλειάς –μισής ζωής. Υπερασπίζεται την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ καταφεύγουν στον ψευτοκαυγά για να κρύψουν ότι και οι δύο στηρίζουν την Ε.Ε , την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών ομίλων, το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Ο λαός έχει πείρα από το δικομματισμό. Τον έζησε επί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ο εγκλωβισμός στα δικομματικά παιχνίδια στοίχισε ακριβά και επιβάλλεται να βγούνε συμπεράσματα, να μην χαθεί άλλος χρόνος.
Όταν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίστε με για να φύγει η κυβέρνηση» κρύβει ότι θα μείνει η αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε, οι πλουτοκράτες που ληστεύουν το λαό, γι’ αυτό καμία εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα που αλλάζει τις θέσεις σαν πουκάμισα και δίνει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής από όποια κυβέρνηση κι αν εφαρμόζεται. Συνεπώς το ζήτημα δεν είναι αν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές τώρα ή στη συνέχεια. Το βασικό ζήτημα είναι να καταψηφιστούν τώρα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές, να δώσουν οι άνθρωποι του μόχθου δύναμη στο ΚΚΕ και στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Τα μεγάλα συμφέροντα της ΣΤΕΡΕΑΣ έχουν κάνει την επιλογή τους και στηρίζουν τα κόμματα και τους συνδυασμούς του νέου δικομματισμού, ο λαός πρέπει να κάνει τη δική του επιλογή .

-Σε περίπτωση που δεν μπείτε στο δεύτερο γύρο ποια θα είναι η στάση σας;
(λογικά η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑΝ-ΛΕΥΚΟ). Τότε η επόμενη ερώτηση είναι αν επιμείνει σε αυτή τη στάση αν στο δεύτερο γύρο περάσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής

Το δίλλημα είναι ψεύτικο, δεν έχει βάση. Η εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δολοφονεί, χτυπάει εργαζόμενους και είναι μαντρόσκυλο του συστήματος κατά της λαϊκής πάλης .
Επομένως, αυτή η συμμορία επιβάλλεται να απομονωθεί να μην αρπάξει τη λαϊκή ψήφο.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δίνει τη μάχη στον πρώτο γύρο με αποφασιστικότητα και καλεί το λαό ο συνδυασμός μας να είναι στο δεύτερο γύρο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα νομιμοποιήσουμε καμία αντιλαϊκή πολιτική και κανέναν συνδυασμό που την υπερασπίζεται. Τόσο στον πρώτο , όσο και στο δεύτερο γύρο ο λαός έχει συμφέρον να ψηφίσει ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

- Θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των εκλογών για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Αν θα συνεχίσει η περιφέρεια να έχει διοίκηση που προσαρμόζεται πειθήνια και εφαρμόζει την αντιλαϊκά πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, προσδεμένη σε μεγάλα συμφέροντα, ή αν θα είναι ισχυρή η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να αναπτύξει ουσιαστική δράση για τα λαϊκά προβλήματα, σε μια πορεία που θα ισχυροποιείται η εργατική , λαϊκή αντιπολίτευση γιατί ο λαός είναι στην αντιπολίτευση.
Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας αφορά όλα τα λαϊκά προβλήματα. Το δικαίωμα στη δουλειά, τα εργασιακά δικαιώματα, τη στήριξη της αγροτιάς και των Επαγγελματικών, την αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής, τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών, την ανάπτυξη δωρεάν πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών και δραστηριοτήτων ιδιαίτερα για τη νεολαία, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, την μάχη κατά των ναρκωτικών, την προστασία του περιβάλλοντος κ. άλλα σημαντικά ζητήματα. Σε αντιπαράθεση με τη λογική της «ανταποδοτικότητας» που χαρατσώνει το λαό της περιοχής, για τη διεκδίκηση κρατικών πόρων παίρνοντας υπόψη πως το κράτος οφείλει στην κρατική διοίκηση 10 δις ευρώ περίπου.


- Κατά πολλούς η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανισόμετρης ανάπτυξης. Στην ίδια διοικητικά περιφέρεια έχουμε μεγάλες διαφορές ως προς το κατά κεφαλή εισόδημα αλλά και ως προς το επίπεδο ανάπτυξης.
Κατά τη γνώμη σας μπορεί σε συνθήκες άκρατης επικράτησης των αγορών να αναπτυχθεί ομοιόμορφα μια περιφέρεια ;

Σημειώνετε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Παρά το γεγονός ότι οι υπερασπιστές της Ε.Ε διαφημίζουν το ΕΣΠΑ, όπως διαφήμισαν τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (ΚΠΣ) τα προηγούμενα χρόνια, η ανισομετρία είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης γιατί αυτό που τον σημαδεύει είναι το κυνηγητό του κέρδους και η αναρχία. Αυτό που σημειώνετε για τη ΣΤΕΡΕΑ, ισχύει συνολικά για τη χώρα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το λόγο αυτό, για να ξεπεραστεί η ανισομετρία χρειάζονται συνολικές ριζικές αλλαγές ώστε στη θέση της εξουσίας του κεφαλαίου να τεθεί η εξουσία του λαού, στη θέση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, η κοινωνική, λαϊκή ιδιοκτησία, στη θέση της αναρχίας στην παραγωγή, να μπει ο κεντρικός σχεδιασμός που θα αλλάξει το χαρακτήρα της ανάπτυξης στις περιφέρειες και στους κλάδους.
Μόνο έτσι μπορούν να ικανοποιηθούν σταθερά, χωρίς κρίσεις και πισωγυρίσματα οι λαϊκές ανάγκες, να εξασφαλιστεί το μέλλον της νεολαίας.
Στη βάση αυτή το ΚΚΕ υποστηρίζει την αναγκαιότητα της αποδέσμευσης από την Ε.Ε με την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών οικονομικών σχέσεων με άλλα κράτη και λαούς κόντρα στα περί απομόνωσης ψεύδη που διασπείρουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι οι οποίοι κρύβουν ότι σήμερα είναι ο λαός απομονωμένος και καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις.
Στα πλαίσια αυτά μπορεί να γίνει πράξη η μονομερής διαγραφή του χρέους γιατί καμία ευθύνη δεν έχει ο λαός.
Αυτή είναι η πολιτική πρόταση που αντιστοιχεί στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών. Οι άλλες «λύσεις» έχουν όλες δοκιμαστεί, ανακυκλώνουν τα λαϊκά προβλήματα, έχουν κριτήριο τα κέρδη των λίγων και διαιωνίζουν την ανισομετρία.

- Η Στερεά Ελλάδα «φιγουράρει» στις πρώτες θέσεις στους δείκτες ανεργίας.
Γιατί κατά τη γνώμη σας συμβαίνει αυτό; Μπορεί κατά τη γνώμη σας ο επόμενος περιφερειάρχης να συμβάλλει στην πάταξη της εφαρμόζοντας αναπτυξιακές πολιτικές;

Η ανεργία είναι πολύ υψηλή στη ΣΤΕΡΕΑ και εκθέτει τις πολιτικές δυνάμεις και τους συνδυασμούς που έταζαν τα τελευταία χρόνια ότι θα κάνουν την περιοχή μας «όαση». Βεβαίως συνεχίζουν αυτό το τροπάριο και παίζουν με την αγωνία των ανέργων, βάζοντας στη θέση της πλήρους, σταθερής εργασίας τα διάφορα προγράμματα της φτηνής μερικής και προσωρινής ανασφάλιστης απασχόλησης. Γεγονός είναι πως η υψηλή ανεργία στη ΣΤΕΡΕΑ συμβαδίζει με την ανεργία στη χώρα που έχει 1,5 εκατομ. ανέργους και στην Ε.Ε με 30 εκατομ. ανέργους και πολλαπλάσιους με μερική απασχόληση.
Η πραγματικότητα έχει αποδείξει πως η μάστιγα της ανεργίας είναι μέρος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος. Έτσι η προσπάθεια εφησυχασμού των ανέργων πως με την «ανάπτυξη» της Ν.Δ η του ΣΥΡΙΖΑ, με επενδύσεις κλπ θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι χωρίς αντίκρισμα.
Το δικαίωμα στη δουλειά για όλους είναι το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ γιατί αφορά την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και της ΣΤΕΡΕΑΣ, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας , των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και των άλλων κλάδων της βιομηχανίας, την αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής, σχεδιασμένα, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Σ αυτή την κατεύθυνση η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με την ευθύνη που θα της δώσει ο λαός στην περιφέρεια θα οργανώσει την πάλη για την ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων που σήμερα μόνο ένα μικρό μέρος παίρνει ένα χαμηλότατο επίδομα και ταυτόχρονα θα απαιτήσει προσλήψεις στην υγεία, (π.χ στο νοσοκομείο της Άμφισσας και στα Κέντρα Υγείας), την πρόνοια, την παιδεία, θα επιμείνει για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης και άλλες υποδομές που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες ώστε να αμβλυνθεί όσο γίνεται το πρόβλημα.
Οι δυνάμεις που λένε πως τα οικονομικά εργαλεία θα είναι στα χέρια των οικονομικών ομίλων και θα μετατρέψουν την ΣΤΕΡΕΑ σε «παράδεισο» , κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά το λαό.

- Σύμφωνα με πολλές μελέτες εξειδικευμένων επιστημόνων ο Κορινθιακός κόλπος είναι αρκετά επιβαρυμένος από την Κόκκινη Λάσπη. Ποια πρόταση έχετε για την επίλυση αυτού του θέματος

Είναι φανερό πως όλα τα χρόνια ήταν γνωστές οι αιτίες που δημιούργησαν και συντηρούν αυτή την τοξική λάσπη, στερεό απόβλητο της παραγωγής Αλουμίνας –Αλουμινίου, ήταν γνωστή η παρουσία βαρέων, καταστροφικών μετάλλων , ήταν γνωστοί οι υπεύθυνοι που δηλητηρίασαν τον κόλπο της Αντίκυρα και τον Κορινθιακό. Συνεπώς υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες που επιβάλλεται να καταλογιστούν.
Βεβαίως μπορούμε με αποφασιστική στάση, με λαϊκή κινητοποίηση να εμποδίσουμε την πηγή μόλυνσης και να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί σχέδιο αντιρρύπανσης, απορρύπανσης που ξεπερνά τα όρια μιας περιφέρειας και αφορά το ίδιο το κράτος. Αυτό ισχύει για όλες τις μεγάλες εστίες μόλυνσης συμπεριλαμβανομένου του Ασωπού ποταμού κλπ . Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη και να συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα και με την πολιτική που ευνοεί τη μόλυνση.

- Η Φωκίδα είναι ένας νομός που δραστηριοποιούνται αρκετές μεταλλευτικές εταιρίες. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί συμπολίτες μας έχουν αναγάγει την προστασία του περιβάλλοντος, από την καταστροφή που επιφέρουν οι επιφανειακές εξορύξεις, σε μείζων θέμα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Έχει αποδειχθεί και στη Φωκίδα, όπως γενικότερα στη ΣΤΕΡΕΑ, πως η άναρχη, η καπιταλιστική ανάπτυξη και το κέρδος δολοφονούν το περιβάλλον, ευθύνονται για εργατικά ατυχήματα.
Η παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα ζητήματα αυτά είναι σημαντική και θα δυναμώσει .
Το βασικό είναι πως δίνοντας τη μάχη για την εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν την ανεργία, τη φτώχεια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνεχίζει τη δράση της για κάθε ένα λαϊκό πρόβλημα και αυτό θα ενταθεί με τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός στις εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: