Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Νέα Ελλάδα; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαγγανά

Του Θανάση Καρτερού
Στη διακήρυξή του προς τον ελληνικό λαό, τον Οκτώβρη του 1941, το ΕΑΜ αναφέρει: «...Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, μα το έπαθλό του αξίζει κάθε θυσία. Και το έπαθλο αυτό θα είναι μια Νέα Ελλάδα, ελεύθερη και ανεξάρτητη, κτήμα του λαού της...».
Η Νέα Ελλάδα, ως στόχος και σύνθημα, θα έχει από τότε μια μακρά διαδρομή. Θα δώσει το όνομά της σε πολλές εφημερίδες της Εθνικής Αντίστασης. Θα υιοθετηθεί από αριστερές αντιδικτατορικές οργανώσεις στη διάρκεια της δικτατορίας. Θα "βαφτίσει" την εφημερίδα Νέα Ελλάδα, που εκδίδει μετά την πτώση της χούντας και πριν τη νομιμοποίησή του το ΚΚΕ. Και θα είναι ένα από τα βασικά συνθήματα -Εμπρός για μια Νέα Ελλάδα- στις διαδηλώσεις μετά τη δικτατορία, όταν δινόταν η μάχη για την κατεύθυνση που θα πάρει η χώρα.Τι σχέση έχει αυτό το σύνθημα με τη ΝΔ του Σαμαρά, μόνο ο Θεός και η Ασημακοπούλου το ξέρουν. Καθώς όμως στην πολιτική των κακομαθημένων κομμάτων εξουσίας όλα επιτρέπονται, δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ "κλέβουν" συνθήματα από την Αριστερά. Η ΝΔ, για παράδειγμα, πήρε το όνομά της από τον άμεσο στόχο της Νέας Δημοκρατίας, που καθόρισε το 9ο συνέδριο του ΚΚΕ. Και το ΠΑΣΟΚ κυριολεκτικά λεηλάτησε τα συνθήματα της Αριστεράς, πάνω στα οποία βάσισε  την προπαγάνδα του.

Όλα αυτά είναι από μια άποψη ενδεικτικά της ελληνικής τραγωδίας, με τους νικητές του εμφυλίου να μοιράζουν επί δεκαετίες τα ιμάτια της ρημαγμένης Αριστεράς. Οι εποχές ωστόσο άλλαξαν, η Αριστερά διεκδικεί την κυβέρνηση, η Δεξιά τα έχει λίγο ως πολύ χαμένα, και η φάρσα παίρνει τη θέση της τραγωδίας. Διότι τώρα έχουμε το φαινόμενο να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Να διαμαρτύρεται δηλαδή η ακροδεξιά του Σαμαρά γιατί ένα σύνθημα παραδοσιακά αριστερό το χρησιμοποιεί η Αριστερά.

Έχουν το copyright δηλαδή ο Σαμαράς, ο Χρύσανθος και ο Μπαλτάκος για ένα από τα κεντρικά συνθήματα του ΕΑΜ! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαγγανά και του Παπαδόγκωνα για το κατάντημα όχι μόνο να υιοθετεί η εθνικοφροσύνη εαμίτικο σύνθημα, αλλά και να καταγγέλλει κάποιους από τους επιγόνους των εαμοβουλγάρων ως κλέφτες. Τέτοιο εθνικό κατάντημα κυρία Ασημακοπούλου;

Πηγή: http://www.neaellada.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΣΗΜΕΡΑ. Π.Χ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΘΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΒΛΑΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΩΠΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΔΕΞΙΑ- ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ο Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ . ΝΤΡΟΠΗ!!!ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΒΟΥΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ''ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΑΜ ΤΟΥ Δ. ΓΛΗΝΟΥ" ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΘΕΩΡΩ ΒΕΒΑΙΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ.Όσο αφορά το χαρακτηρισμό "βουβό κύμα" τουλάχιστον για όσους έχουμε την εμπειρία του διαδικτύου και των "χτυπημάτων-αναγνώσεις" που έχουν οι αναρτήσεις, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως τα άρθρα που αναφέρονται στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πλέον δημοφιλή και μάλιστα με διαφορά.

Το ίδιο συμβαίνει και στα social media: Οι αναγνώστες που εκδηλώνουν την προτίμησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στην κυριολεξία "καταλάβει" το διαδίκτυο. Κι εδώ η οργή κάθε άλλο παρά βουβή είναι. Όλοι μοιάζουν να περιμένουν την Κυριακή της 25ης Μαίου για να εκδικηθούν στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης και τις προηγούμενες των μνημονίων που θεωρούν ότι τους λεηλάτησαν. Κι αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα. Η Ελλάδα μετά από 4 χρόνια μνημόνιο παρέμεινε Κολομβία των Βαλκανίων. Ένα βαθιά διεφθαρμένο πελατειακό κράτος.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατρειά στην κόλαση; Σε καμμία περίπτωση μ΄αυτές τις παπαριές που κάνουν τα στελέχη του. Μόνο που ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται κι εδώ υπάρχουν πολλά εκατομμύρια πνιγμένοι.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να επαληθευθούν οι φόβοι κάποιων για την βουβή οργή και να δεις τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35-38% και την ΝΔ στο 14 με την ΕΛΙΑ στο 5-6%. Είναι κι αυτή η μερακλίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που δίνει νέα φτερά στην Χρυσή Αυγή και όλα πλέον είναι ανοιχτά...