Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η "Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς", Ν. Κοτσικώνας για το β΄γύρο των εκλογών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λιβαδειά 21-5-2014




Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ έδωσε έναν καθαρό αγώνα, με τον οποίο θεωρούμε ότι ξεχωρίσαμε στη συνείδηση του λαού. Η παράταξή μας αναδείχθηκε σημαντικά ενισχυμένη από τις δημοτικές εκλογές, σε ψήφους και ποσοστό, εξασφαλίζοντας περισσότερες έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε όλους τους συμπατριώτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ιδιαίτερα εκείνους που αναμετρήθηκαν και άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς, αλλά και τα καμουφλαρισμένα, δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Η ιδιαίτερα σημαντική αύξηση των ψήφων και των δυνάμεών μας και η πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση της πολιτικής μας επιρροής στη συνείδηση του λαού, μάς γεμίζει με νέες ευθύνες και υποχρεώσεις. Μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας, να εκφράσουμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να αντισταθούμε στις δρομολογημένες αντιλαϊκές πολιτικές και να ανταποκριθούμε στη συσπείρωση και την αγωνιστική διάθεση των απλών ανθρώπων, που προσβλέπουν σ’εμάς και εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις αυξημένες ευθύνες μας. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε τις αδυναμίες που αντιμετωπίζουμε στη δράση μας. Να σταθούμε στο πλευρό της λαϊκής οικογένειας, που θα συνεχίζει να θίγεται, ρίχνοντας βάρος στα χωριά, όπου ήταν σχετικά αδύναμη η παρουσία μας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Χαιρετίζουμε την ακούραστη προσπάθεια όλων των υποψηφίων μας και ιδιαίτερα των συνεργαζόμενων, που συνέβαλαν τα μέγιστα στο αποτέλεσμα, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην παράταξη, μαζί με τους δεκάδες απλούς ανθρώπους. που χωρίς να είναι υποψήφιοι, έδωσαν αποφασιστικά τη μάχη του ψηφοδελτίου μας. Όλοι μαζί βοήθησαν να φθάσει η φωνή της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ παντού και να εκφραστεί στην κάλπη η λαϊκή αγωνιστικότητα, η θέληση για αντίσταση, η εφικτή προοπτική μιας αγωνιστικής δημοτικής αρχής.

Για εμάς οι τοπικές εκλογές ολοκληρώθηκαν. Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες του β’ γύρου, με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, λόγω και του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να κρίνει και να σταθεί με κριτήριο καταδίκης της αντιλαϊκής κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, ακόμα και αν εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί», όπως συμβαίνει με τα δύο ψηφοδέλτια που αναμετρώνται στο β’ γύρο του Δήμου Λιβαδειάς. Τα ψηφοδέλτια αυτά ταυτίζονται με την κυρίαρχη πολιτική και όποιο αναδειχθεί σε δημοτική αρχή, θα συνεχίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο, με μοχλό εφαρμογής τον Καλλικράτη.

Η πολιτική ταυτότητα και οι εξαρτήσεις των δύο υποψηφίων δημάρχων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοδελτίου τους, η ιστορία τους και η θητεία τους στα όργανα που συμμετείχαν έως τώρα, δεν αφήνουν περιθώρια για φιλολαϊκή διοίκηση στο Δήμο Λιβαδειάς.

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους και όλο το λαό, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στον α’ γύρο, να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα. Να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς του κ. Ρούσσαρη και της κας Πούλου, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.


Μπροστά στη νέα εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Νώντας Κοτσικώνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: