Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο Γιώργος Μαρίνος για τη ΛΑΡΚΟ

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη ΣΤΕΡΕΑΣ με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καγγέλουν και καταδικάζουν τις μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την προοπτική της ΛΑΡΚΟ. Η τελευταία εξέλιξη αφορά την  απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης να καταθέσει πρόταση στη ΓΣ των μετόχων για να υλοποιηθεί το σχέδιο για το σπάσιμο της ΛΑΡΚΟ σε δυο κομμάτια: το «καλό» που θα ιδιωτικοποιθεί και θα παραδοθεί ως φιλέτο στους σχεδιασμούς των μεγάλων συμφερόντων μέσω ΤΑΙΠΕΔ και το «κακό» που θα τεθεί σε διαδικασια εκκαθάρισης και τελικά θα οδηγηθεί στο κλείσιμο, με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ, της υλοποίησής της από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν βήμα προς βήμα στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Είναι άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι οι φιέστες της κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση και επιδιωκώμενη ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας δεν ακυρώνουν τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό. Αντίθετα,αυτά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, όσο η χώρα θα είναι δεσμευμένη στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, θα εξυπηρετούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, όπως συμβαίνει και στην περιοχή από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, με σοβαρές επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα.

Απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στο λαό της Στερεάς, είναι υπόλογοι οι υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στην περιφέρεια. Ο κ. Μπακογιάννης, που έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ιδιωτικοποίησης, αποδεικνύει ότι η περιφέρεια που οραματίζεται θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις. Ευθύνη έχουν και οι υποψήφιοι που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, όπως ο κ. Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ,  γιατί όση στάχτη και αν επιχειρούν να ρίξουν στα μάτια των εργαζομένων της επιχείρησης και του λαού, είναι υπερασπιστές της ανταγωνιστικότητας που σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, επιδείνωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων

Το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ενάντια στην επικίνδυνη απόφαση για την ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο ενός τμήματος της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ο λαός της Στερεάς έχει τη δύναμη να εμποδίσει τους σχεδιασμούς κυβέρνησης- ΕΕ- εργοδοσίας. Δύναμη στα χέρια του είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Για να δοθεί ηχηρό χαστούκι στην αντιλαϊκή πολιτική, να δοθεί λαϊκό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης, για να δυναμώσει η πάλη για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας από το λαό, στα πλαίσια μιας ανάπτυξης, στην οποία η ΛΑΡΚΟ θα επιτελέσει έναν ιδιαίτερο ρόλο, και στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: