Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θήβα

Για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ φωτίζει τον δρόμο των παιδιών της εργατικής τάξης με τα ιδεώδη μεγάλων λαϊκών αγώνων. Όταν τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τρόικας με την συναίνεση και των άλλων καπιταλιστικών κομμάτων, συμπιέζουν το εισόδημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων προς τα κάτω, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν έως τα βαθιά τους γεράματα και κάνουν το αγαθό της Υγείας και της Παιδείας ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ξεσηκωθείς!
Αφού εδώ και αιώνες ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις, ανεργία, πολέμους και εξαθλίωση του λαού, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αυξάνει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο, η πάλη για την ανατροπή του αποτελεί μονόδρομο για την εργατική τάξη και τα παιδιά της.
Μέσα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, η ΚΝΕ προβάλλει πλατιά στη νεολαία το δρόμο της πάλης για τα δικαιώματά της, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Η διέξοδος για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την νεολαία βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου η παραγωγή δεν υπηρετεί το κέρδος αλλά τις ανάγκες του λαού, βρίσκεται στη πάλη για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.
Οι νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και σπουδαστές μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές ανέργων, τα μαθητικά συμβούλια και τους φοιτητικούς συλλόγους, έχουμε την δύναμη να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας. Ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας, στα αδιέξοδα, στη μεθοδευμένη μοιρολατρία και τρομοκράτηση, έχουμε την δύναμη να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος τη δική μας, εργατική εξουσία, για την ικανοποίηση των αναγκών μας και την εκπλήρωση των ονείρων μας.

Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στον δρόμο της ανατροπής!

Το πρόγραμμα του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή έχει ως εξής:
20:00 – Ζωντανή μουσική

20:30 – Προβολή DVD με θέμα τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.)

21:00 – Κεντρική ομιλία με ομιλητή τον Αντώνη Τουλουμάκο, Γραμματέα της Κ.Ο. Θήβας του ΚΚΕ
Θα χαιρετίσει εκ μέρους του Ν.Σ. Χαλκίδας – Θήβας ο Παναγιώτης Δεληκωνσταντής.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν ακόμη οι εξής δραστηριότητες:

  • Έκθεση βιβλίου από την Σύγχρονη Εποχή
  • Έκθεση αφίσας της ΚΝΕ
  • Έκθεση υλικού με τις θέσεις του ΚΚΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9/2011 – ΩΡΑ 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: