Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Λαίκή Συσπείρωση : Πλημμύρες στη ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και αποζημιώσεις αγροτών.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Ενόψει του Περιφερειακού Συμβουλίου αύριο.

Λαμία, 1/6/2011.
Προς τον Περιφερειάρχη κ.Κλέαρχο Περγαντά.
ΕρώτησηΘέμα: Πλημμύρες στη ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και αποζημιώσεις αγροτών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.
Το γεγονός αυτό αναδεικνύει δύο ζητήματα:
  1. Οι σημαντικές καταστροφές που έγιναν σε καλλιέργειες βαμβακιού, δημητριακών, κηπευτικών αλλά και άλλων προϊόντων δεν αποζημιώνονται στο σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί, από τον ΕΛΓΑ, οδηγώντας στην απόγνωση εκατοντάδες μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση των βαμβακοπαραγωγών στους οποίους αποζημιώνεται μόνο η επανασπορά της παραγωγής η οποία όμως αν γίνει αυτή την περίοδο θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της παραγωγής.
  2. Τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ και του Ε65 τα οποία είναι σε εξέλιξη στην περιοχή όχι μόνο δεν προβλέπουν την ασφαλή και σύντομη πρόσβαση των αγροτών στα κτήματα τους αλλά δεν έχουν προβλεφθεί τα απαραίτητα και αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα (σε μία περιοχή που ούτως ή άλλως κινδυνεύει από πλημμύρες) με αποτέλεσμα να αυξάνουν τον κίνδυνο των πλημμύρων στη περιοχή όπως αυτό εκφράστηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποζημιωθεί το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί οι αγρότες- παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ. Τι προτίθεται να κάμει με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, που χρόνια τώρα με διάφορα προσχήματα καθυστερούν.
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

Κοινοποίηση : κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: