Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για τον Μάριο Ζέρβα

Ομόφωνα λήφθηκε το ψήφισμα συμπαράστασης που εισηγήθηκαν οι Γιώτα Πούλου και Νώντας Κοτσικώνας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της γενέτειρας του Μάριου।

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λιβαδειάς, με αφορμή την προφυλάκιση του συμπατριώτη μας Μάριου Ζέρβα, που συμμετείχε σε κινητοποίηση-πορεία στην Αθήνα, σημειώνει ότι:
Ο Μάριος Ζέρβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη μας, είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία και δεν έχει ποτέ απασχολήσει τη δικαιοσύνη, ούτε έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι γυμναστής και εργάζεται στην Αθήνα, διδάσκοντας κολύμβηση σε μικρά παιδιά στο Ο.Α.Κ.Α.
Είναι επίσης γνωστό ότι η σκηνή της σύλληψής του έχει καταγραφεί σε ερασιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο, που φανερώνουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση, ότι το πρόσωπό του ήταν γυμνό, ότι δεν κρατούσε κανένα αντικείμενο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει κατά αστυνομικών ή κατά περιουσίας (πέτρες, μολότοφ κ.λ.π.), παρά μόνο έναν σάκο, που όπως αποδείχθηκε περιείχε μόνο ρούχα της δουλειάς του. Επιπλέον, ότι στο χώρο που συνελήφθη δεν υπήρχε ένταση, φωτιά ή υλικές ζημιές, γεγονότα που επιβεβαιώνονται και από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.
Ο Μάριος Ζέρβας συνελήφθη και προφυλακίστηκε με τις διατάξεις ενός νόμου καταδικασμένου στη συνείδηση του λαού, τον οποίο μάλιστα η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα καταργήσει. Ουσιαστικά πρόκειται για ένταση της καταστολής των λαϊκών αγώνων που αναπτύσσονται και που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, για να αναχαιτισθεί η εξελισσόμενη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι μηχανισμοί αυτοί της καταστολής του κινήματος, ενισχύονται με πρόσχημα την τρομοκρατία και στρέφονται ευθέως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συμπολίτη μας Μάριο Ζέρβα και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: