Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Η απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα είναι απαίτηση των συμπολιτών του!


Φέτος το Πάσχα στη Λιβαδειά είχε διαφορετικό περιεχόμενο: Οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμπολίτες του Μάριου βγήκαν στους δρόμους και έδωσαν τον δικό τους αγώνα. Με συλλογή υπογραφών την Μεγάλη Εβδομάδα στην κεντρική Πλατεία, με πίεση για να εκδοθούν ψηφίσματα συμπαράστασης από όλους τους φορείς και συλλόγους, με αφισσοκόλληση σε όλη την πόλη και με παράσταση στο χώρο του εορτασμού στην Κρύα.
Η ανταπόκριση υπήρξε θερμή. Πάνω από 1000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα μόνο στη Λιβαδειά και οι υπογραφές στο κείμενο της επιτροπής συμπαράστασης συνεχίζονται. Όλοι γνωρίζουν και ολοένα και περισσότεροι κινητοποιούνται για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να σταματήσει η άδικη και παράνομη προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα.

Περιμένουμε την ανταπόκριση του Δημοτικού και του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Περιμένουμε τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Νομάρχη। Δεν είναι απλώς καθήκον: είναι υποχρέωσή τους

Ήδη οι αντιδράσεις είναι ηχηρές.

Η πάνδημη συμπαράσταση στον Μάριο είναι γεγονός.
Δεν φοβόμαστε, εξοργιζόμαστε.
Στην πατρίδα του Μάριου, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις συμπαράστασης από τους:
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
ΤΕΔΚ Βοιωτίας
ΕΛΜΕ Βοιωτίας
Συλλόγους διδασκόντων 90υ Δημοτικού και 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς
ΝΕ। ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ενώ δηλώσεις έχει κάνει ο βουλευτής Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας.
Αξιοσημείωτη είναι η επιστολή διαμαρτυρίας από 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία
στάλθηκε στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Με την επιστολή τους επισημαίνουν ότι η προφυλάκιση, η οποία βασίστηκε στην κατηγορία ενός αστυνομικού, ενώ διαψεύδεται από δεκατρείς άλλους αυτόπτες μάρτυρες, αναδεικνύει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος. Κι αυτό γιατί πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου, προϋποθέσεις που, όπως λένε, δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του Μ. Ζέρβα ως εκτροχιασμό και κηλίδα στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπενθυμίζοντας τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέσπισε ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. «Διαπιστώνουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος για να εμπεδωθούν οι έννοιες της προστασίας του πολίτη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού», καταλήγουν.
alzheimer


Δεν υπάρχουν σχόλια: