Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο της Αλαμάνας- παραμένουν στο Κάστρο


Με σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση και με μήνυμα ακόμη και για αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του εθνικού δρόμου, αποχώρησαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι από το μπλόκο της Αλαμάνας οι αγρότες που βρίσκονταν εκεί από τις 15 Ιανουαρίου.
Πάντως δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο δυναμικότερης κινητοποίησης μετά τις 15 Μαρτίου αν δεν καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους, λίγο πριν δοθεί το σύνθημα της αποχώρησης, τονίστηκε σε όλους τους τόνους η πλήρης δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση το αγροτικό θέμα, ενώ υπογράμμισαν ότι μένουν προσηλωμένοι στις αποφάσεις του πανελλαδικού οργάνου στο οποίο συμμετέχουν.«Στις 22 μέρες που είμαστε στο μπλόκο προσπαθήσαμε να δείξουμε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο διεκδικήσεων, στοχεύοντας στον εθνικό σχεδιασμό και στη βιωσιμότητα του αγρότη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας Βάιος Γκανής και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκινήσαμε την περυσινή περίοδο, συνεχίσαμε φέτος και θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες». Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης επιτέθηκε ευθέως στην «αδιαλλαξία της κυβέρνησης».Την ίδια ώρα αποχώρησαν και από το μπλόκο στην Ελάτεια οι αγρότες υποστηρίζοντας πως «βάζουμε το όπλο μας παρα-πόδα. Βάζουμε τα θέματα των αγροτών πάνω στο τραπέζι της πολιτικής εξουσίας. Μένουμε και περιμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Στάθης Τσαπρούνης από την Ελάτεια.
Αντίθετα από τις αποφάσεις των αγροτών στην Αλαμάνα και στην Ελάτεια, στο μπλόκο παραμένουν οι αγρότες της Βοιωτίας στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο Κάστρο Βοιωτίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών επιμένουν προς την κατεύθυνση να παραμείνουν στο μπλόκο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη χθεσινή μέρα δεν μετείχαν στην συνάντηση του πανελλαδικού οργάνου.Ωστόσο, σήμερα το βράδυ αναμένεται να συγκεντρωθούν και να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον σε συνέλευσή τους, όπου αναμένεται να πάρουν τις αποφάσεις τους.Ανάμεσά τους υπάρχουν ρήγματα, αφού αγρότες από ορισμένες περιοχές εκτιμούν ότι πρέπει να ταυτιστούν με την απόφαση του πανελλαδικού οργάνου, ενώ άλλες να παραμείνουν. (lamianews)

Δεν υπάρχουν σχόλια: