Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μεγάλη συμμετοχή στον απολογισμό της παράταξης "Λιβαδειά, πόλη του Αύριο"


Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας - έργο του πρόσφατα χαμένου Χρήστου Παλαιολόγου- με έκδηλη συγκίνηση για την αιφνίδια απώλεια, πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, ο απολογισμός της δημοτικής παράταξης ¨"Λιβαδειά, πόλη του αύριο".

Στο πάνελ, βρέθηκαν 7 απο τα μέλη της παράταξης (Αναστασίου, Γάτσιος, Καραμάνης, Κωτσαδαμ, Μεργούπης, Ξηρογιάννης, Πούλου).

Κεντρική ομιλήτρια, η επικεφαλής της παράταξης, Γιώτα Πούλου, που ξεκίνησε με μια αναλυτική αναφορά των προβλημάτων που έχει σωρεύσει στο Δήμο και την πόλη, η διοίκηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Έμφαση δόθηκε στην κριτική :
- για τα έργα που έγιναν ή γίνονται (ιστορικό κέντρο, γήπεδο, ΧΥΤΑ) με κακοτεχνίες και καθυστερήσεις,
- για τα έργα που χάθηκαν (κλειστό κολυμβητήριο, προπονητήριο, αμαξοστάσιο, εκθεσιακό κέντρο κλπ),
-τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που σταμάτησαν (Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης, Πνευματικό Κέντρο, Πινακοθήκη κλπ),
- την κακή οικονομική διαχείριση με παραδείγματα: α. την διάλυση των δημοτικών επιχειρήσεων χωρίς να εκκαθαριστούν με αποτέλεσμα να μην απογραφεί η περιουσία τους, να μην πληρωθούν οι οφειλές σε προμηθευτές και εργαζόμενους και να επιβαρυνθεί ο Δήμος με μισθοδοσίες . β. την εξάντληση του αποθεματικού της ΔΕΥΑΛ και άλλα
- την ανυπαρξία προετοιμασίας για την διεκδίκηση και αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων απο το ΕΣΠΑ
- την απουσία περιβαλλοντικής ευαισθησίας
- την αλαζονεία και την απρεπή συμπεριφορά του Δημάρχου Τσιφή
Η κ. Πούλου, διαβεβαίωσε την πρόθεση της παράταξης να ασκήσει με συνέπεια το ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης μέχρι την τελευταία μέρα και κάλεσε όλους τους συμπολίτες σε ενεργοποίηση, συμμετοχή και πρωτοβουλίες ώστε να παρεμβαίνουν σε όσα τους αφορούν και να δημιουργήσουν ένα νέο ρεύμα στην πόλη.
Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Ξηρογιάννης, που κατέλαβε τη θέση του εκλιπόντος Χ. Παλαιολόγου, μετά από μια φορτισμένη αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης, έκανε ένα απολογισμό των δημοτικών επιχειρήσεων που διαλύθηκαν σπο την παρούσα Δημοτική Αρχή.
Παρέστησαν και πήραν το λόγο οι επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας:
- ο Λουκάς Ανέστης, ο οποίος απέφυγε οποιαδήποτε μνεία στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της παράταξης του ως της πλέον "συμπολιτευόμενης" αντιπολίτευσης
- ο Αλέκος Μηττάς, που υπερθεμάτισε αναφέροντας ότι τα όσα καταγγέλθηκαν είναι λίγα μπροστά στα όσα απερίγραπτα πράττει η δημοτική αρχή και κάλεσε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Δήμο σε κοινή συμπόρευση ανεξάρτητα απο κόμματα και επιδιώξεις.
Και οι δύο εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου Χρήστου Παλαιολόγου. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Ι.Παλαμίδας, που υπήρξε επι 7 χρόνια αντιδήμαρχος με τον Χ.Παλαιολόγο. Ο κ. Παλαμίδας στηλίτευσε όσους όψιμα θρηνούν και επαινούν τον Χ.Παλαιολόγο λέγοντας ότι είναι καλό τον άνθρωπο να τον τιμάς εν ζωή και όχι μετά θάνατον. Για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής ανέφερε ότι αν και δεν έχει κοντινή άποψη για τα πράγματα, ωστόσο αυτά που άκουσε να καταγγέλονται τον κάνουν να αισθάνεται ότι ο Δήμος δεν πάει καλά.
Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με αρκετούς απο τους παρισταμένους, να κάνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις και το ραντεβού ανανεώθηκε για να συζητηθούν θέματα όπως ο Καποδίστριας 2 και το όραμα για την Λιβαδειά του άυριο.
Συνολικά η εκδήλωση είχε διάρκεια πάνω απο 3,5 ώρες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ πως η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του συνδυασμού "Λιβαδειά πόλη του αύριο", αλλά και η πραγματικά γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε [3,5 ώρες] ήταν δηλωτικά:
- της αγωνίας πολλών συμπολιτών για το που πάει αυτός ο τόπος
- της αγωνίας, αλλά και της διάθεσης ο συνδυασμός να συνεχίσει, αφού ενισχυθεί με νέο, έμπειρο και αξιόλογο δυναμικό

Αυτά όσοι εμπλέκονται άμεσα πρέπει να τα λάβουν υπόψη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζω ακριβως αλλα αν καποιος ξερει ας προσθεσει η διαψευσει.Πως ο συνδυασμος Λιβαδεια πολη του αυριο θα ερθει σε συγκρουση με τα μεγαλα συμφεροντα, για το που παει αυτος ο τοπος... οταν ενα απο τα προσωπα του πανελ εκπροσωπει τους εργολαβους και κατασκευαστες και ενα αλλο εκπροσωπει τα συνφεροντα γνωστου μεγαλοπαραγοντα.

Ανώνυμος είπε...

Τι αγωνια και αυτη!!Σιγη ασυρματου!! Τα καλα και συμφεροντα.....