Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Πούλου, Κοτσικώνας, Ξηρογιάννης, μέλη ΔΑΟΛ: Ένσταση για την παραχώρηση του γηπέδου στον Λεβαδειακό


Προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Λιβαδειάς για παραχώρηση του κτιρίου στην ΠΑΕ Λεβαδειακός, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώτα Πούλου, Νώντας Κοτσικώνας, Γιάννης Ξηρογιάννης, και τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΑΟΛ, Ντίνα Πρασούλα, Χρήστος Αλογοσκούφης.

Οι λόγοι που προβάλλουν στην προσφυγή τους είναι ότι η απόφαση λήφθηκε σε εσπευσμένη συνεδρίαση του ΔΑΟΛ που δεν είχαν προσκληθεί σωστά τα μέλη, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην παρίστανται.

Οι προσφεύγοντες τονίζουν ότι οι όροι της παραχώρησης είναι βλαπτικοί για την πόλη. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι ο Λεβαδειακός αντί τιμήματος για το δημοτικό στάδιο θα υλοποιήσει υποδομές ασαφώς κοστολογημένες καθώς και ότι δεν θα πληρώνει δαπάνη νερού που όμως είναι πολύ μεγάλη λόγω και του χλοοτάπητα. Έτσι οι κάτοικοι της πόλης καλούνται να πληρώσουν αυτοί το νερό για ένα στάδιο που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν!

Ανάστατοι είναι και οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης (παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΑΚΟΛ, ψήφισε θετικά) αλλά και όσοι πολίτες, χρησιμοποιούν για την άθλησή τους το δημοτικό στάδιο.

Πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι η δημοτική αρχή επέλεξε να παραχωρήσει το γήπεδο μέσω του ΔΑΟΛ που είναι μεν διαχειριστής αλλά όχι ιδιοκτήτης του σταδίου. Αρνήθηκαν να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο και επέλεξαν να αποφασίσουν για την παραχώρηση τα μέλη του ΔΑΟΛ που είναι διορισμένα. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε δύο μόλις ημέρες μετά την παραχώρηση, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά "Γιατί να σας διαβάσω τη σύμβαση; τώρα την υπέγραψα και δεν αλλάζει"

Ωστόσο φαίνεται ότι η δημοτική αρχή θα υποχρεωθεί απο τον νόμο να φέρει το θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Και τότε πρέπει οι πολίτες της Λιβαδειάς να είναι εκεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή να παραχωρούν την δημόσια περιουσία σε ΑΕ.

1. θα την πάθουν σαν το Δήμο Λαμίας που ο Κούγιας έφυγε και τους ζητάει τα λεφτά για τα καθίσματα του γηπέδου

2. Κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο αν γίνει οριστική η παραχώρηση

Το γήπεδο είναι για να αθλούνται τα παιδιά μας, οι σύλλογοι μας, όλοι μας.

Μαζικός αθλητισμός απέναντι σε εμπορευματικό.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τι ωραίοι δημοτικοί άρχοντες!

Ανώνυμος είπε...

Το Τσιφέϊκο άρχισε να μας τελειώνει. Όλο και πιο συχνά τελευταία η παλιοπαρέα [παρά το δημάρχω] κάνει ξεδιάντροπες και παράνομες λαδιές.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΒΑΔΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ Π.Α.Ε.
Όποιος επιχειρηματίας γουστάρει, να βάλει το χέρι στη τσέπη και να φτιάξει δικό του, [αφού πληρώσει πρώτα τα χρωστούμενα στο δήμο], αλλιώς ας τα παρατήσει μαζί με το δήμαρχο.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ