Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτό πραξικόπημα...

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου 
Τα γεγονότα τα πληροφορήθηκα πρίν απο λίγο και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: Πριν απο τη συνάντηση Βαρουφάκη - Νταϊσελμπλουμ, ο Μοσκοβισί παρουσίασε στον ελληνα υπουργο το προσχέδιο κειμένου , το οποίο ήταν στην ουσία το αποτέλεσμα των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ Τσίπρα- Νταϊσελμπλουμ, στις 12 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες. Ο Βαρουφάκης , ευλόγως , δήλωσε πρόθυμος να το υπογράψει, καθώς εμπεριείχε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά του λέει ο Μοσκοβισί να συναντηθούν με τον Νταϊσελμπλουμ για να τον ενημερώσουν. Στη συνάντηση αυτή, πριν απο τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ πάντα, ο ολλανδός , ο οποίος είχε προηγουμένως μιλήσει με τον Σόϊμπλε, τους είπε οτι δεν δέχεται αυτό το κείμενο , αφήνοντας εμβρόντητο τον Βαρουφάκη και σαστισμένο τον επίτροπο.
-"Πιέρ τί είπαμε" , ρωτάει το Μοσχοβισί , ο έλληνας υπουργός, για να πάρει την εξής απάντηση :
- " Ε αφού αυτό προτείνει ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε Γιάννη".
- Διαφωνούμε όμως εμείς , αυτό που ζητάτε να υπογράψουμε είναι παράταση του μνημονίου κι ' εμείς δεν μπορούμε να το δεχτούμε " ήταν η απάντηση Βαρουφάκη.
Και μετά ξεκίνησε το Γιούρογκρουπ, όπου ο Σόϊμπλε δεν μίλησε παρα ελάχιστα . Δεν χρειαζόταν άλλωστε, η δουλειά είχε γίνει απο πρίν ...
Τη συνέχεια την είδαμε στις οθόνες μας...
Οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Δυνάμεων έστειλαν τελεσίγραφο στα θρασίμια της Αθήνας , ο Βαρουφάκης αποκάλυψε το έγγραφο Μοσκοβισί, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί ένα πρόγραμμα, το οποίο απέρριψε πρόσφατα ο ελληνικός λαός. Την ίδια ώρα το Μαξίμου απαντούσε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και πώς δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συμφωνία για μνημόνιο.
Θορυβημένα διάφορα κέντρα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα δυστυχώς , έσπευσαν να διαψεύσουν την ύπαρξη του κειμένου . Ο γνωστός συντάκτης των financial times έγραψε πώς τέτοιο κέιμενο δεν υπάρχει, δημοσίευμα που τ'ο έκανε αμέσως ρουλεμάν ο ανεκδιήγητος εκροσωπος της Ν.Δ. Καραγκούνης , ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Λίγο ,μετά όμως ήρθε η κατραπακιά απο τον Paul Mason, δημοσιογράφο στο Channel 4, που αποκάλυψε το κείμενο.


Ιδού :

http://www.enikos.gr/…/298316,Pio_konta_stis_ellhnikes_8ese…

Δεν υπάρχουν σχόλια: