Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Θηβαίων για τη Δ.Ο.Υ.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 18ης MAIOY 2011, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως την προβλεπόμενη στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ 2011-2013 κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών, με τη διατήρηση μίας μόνο Δ.Ο.Υ. στην πρωτεύουσα του κάθε νομού, και την αντικατάστασή της με Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών στα πλαίσιο των ΚΕΠ, μετά και από σχετικές έγγραφες διαμαρτυρίες του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θήβας, του Συλλόγου Λογιστών Θήβας και άλλων φορέων και Συλλόγων και την εύλογη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους Δημότες εκ του λόγου τούτου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε επί του θέματος από τους Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Αριάδνη Αγάτσα, Βασίλειο Τόγια και Μιχαήλ Γιαννάκη, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Βοιωτίας- Ευβοίας κ. Αλέξη Λιάσκο, την Πρόεδρο του Συμβ/κού Συλλόγου Θήβας κ. Αγγελική Σαρρή, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρήστο Χαρατσή, τον Αντιπρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αριστείδη Βούλγαρη και από εκπροσώπους άλλων φορέων και συλλόγων και αφού έλαβε υπόψη του τα ψηφίσματα και διαμαρτυρίες των προαναφερόμενων Φορέων και Συλλόγων με τα οποία τάσσονται αναφανδόν κατά της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Θηβών αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίασή του της 23-5-2011, μειοψηφούντων των κ.κ. Αντ.Τουλουμάκου, Λαζ. Κολιγιάννη και Αθ.Σκούμα, το οποίο έχει ως ακολούθως :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΚΑΤΑ Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α

Τάσσεται ενάντια σε κάθε απόφαση ή σχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών, η οποία θα αποφέρει πολλαπλά αρνητικά και μόνο αποτελέσματα, καταδικάζοντας παράλληλα όλους όσους στηρίζουν με τη στάση τους τέτοιου είδους ισοπεδωτικές πολιτικές.
Η Δ.Ο.Υ. Θηβών εξυπηρετεί τους πολίτες του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Βοιωτίας, του Δήμου Θηβαίων, που είναι έδρα Πρωτοδικείου, με έντονη επιχειρηματική και αγροτική κίνηση. Επίσης στη Δ.Ο.Υ. Θηβών υπάγονται οι δημότες του Δήμου Τανάγρας, που περιλαμβάνει τη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων- Σχηματαρίου με τις εκατοντάδες των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν, καθώς επίσης και τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών του Δήμου Αλιάρτου, Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού και Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας. Από τα παραπάνω γίνονται εύκολα αντιληπτά τα οικονομικά μεγέθη, ο αριθμός εξυπηρετουμένων επιχειρήσεων και το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών, που καλύπτει η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Θηβών, η οποία κατατάσσεται μέσα στις 35 μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. της Ελλάδος.
Με αυτά τα δεδομένα η προωθούμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών:
Α. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών (συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών κ.λπ.), και συνακόλουθα θα επιφέρει άνοδο του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Β. Θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε πλημμελή έλεγχο των επιχειρήσεων, σε λιγότερη διαφάνεια και εντέλει θα έχει αρνητική επίδραση στην είσπραξη κρίσιμων και σημαντικών εσόδων για το Δημόσιο.
Γ. Θα έχει ως επακόλουθο την υποβάθμιση της Θήβας με την αποδυνάμωση των διοικητικών λειτουργιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της, και είναι βέβαιο ότι τυχόν υλοποίησή της θα συναντήσει την άμεση, καθολική και δυναμική αντίδραση του Δήμου και των Πολιτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΡΕΝΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΙΧΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΔΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΤΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΧΑΤΖΙΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΒΙΓΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΟΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΚΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Το παρόν ψήφισμα συνυπογράφεται και από Εκπροσώπους των Φορέων της πόλης, ως ακολούθως :
  • Αγγελική ΣΑΡΡΗ-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θήβας

  • Ιωάννης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Θήβας

  • Δημήτριος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας

  • Νικόλαος ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θήβας

  • Αριστείδης ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Α’ Αντιπρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας

  • Χρήστος ΧΑΡΑΤΣΗΣ
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας


Δεν υπάρχουν σχόλια: