Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Δημάρχου Λεβαδέων για το νερό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, ο Δήμαρχος Λεβαδέων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα επίσημα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων νερού του Δήμου Λεβαδέων τον Ιούλιο του 2010, δεν συμβαδίζουν με το περιεχόμενο και το ύφος των δημοσιευμάτων που απασχόλησαν την επικαιρότητα καθώς, δεν ανιχνεύθηκαν στον υδροφόρο ορίζοντα βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο.
Οι υψηλές συγκεντρώσεις σε εντερόκοκκους και κολοβακτηρίδια που διαπιστώθηκαν στην περιοχή του Ρωμέικου, οφείλονταν σε βλάβη του συστήματος χλωρίωσης, το οποίο άμεσα αντιμετωπίσαμε τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μας.
Όσον αφορά τον παλιό ΧΥΤΑ, δρομολογούμε άμεσα λύση αφού έχουμε ήδη αναθέσει μελέτη η οποία θα αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση και τις τεχνικές υποδείξεις για την αποκατάστασή του. Εντός 10 ημερών θα εξασφαλίσουμε την αναγκαία προβλεπόμενη και ορθή λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ σε ότι αφορά το μηχανολογικό εξοπλισμό, το προσωπικό και τη διαχείρισή του.
α αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων είναι στη διάθεση των πολιτών του Δήμου Λεβαδέων. Δέσμευσή μας είναι, όλες οι χημικές αναλύσεις νερού και τα αποτελέσματά τους να αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα που θα λειτουργήσει σύντομα ο Δήμος μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: