Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Η Χριστίνα των φυλακών Ελαιώνα


Μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις που η αναλγησία του κράτους και της κοινωνίας στέλνει τα μικρά παιδιά μέσα στις φυλακές για πράξεις που συνήθως σχετίζονται με τον τρόπο ζωής που η ίδια τα έχει αναγκάσει να ζουν: Η Χριστίνα Κυριμοπούλου είναι έγκλειστη εδώ και πεντέμισι χρόνια στις φυλακές ανηλίκων στον Ελαιώνα, για γελοία αδικήματα που είχε διαπράξει 13-14 ετών (μικροκλοπές σε μαγαζιά, τρόφιμα κτλ, όπως και για μια ληστεία σε ηλικιωμένη για την οποία δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως συνεργός!).
Έχει κάνει επανειλημμένα απόπειρες αυτοκτονίας ενώ της χορηγούνται τα ιδία φάρμακα από το 2003, οπότε και εξετάστηκε στο Νταου, χωρίς να βρίσκεται κάτω από την εποπτεία ψυχιάτρου. Το κορίτσι βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, προκαλώντας διαρκείς αυτοτραυματισμούς στον εαυτό της με πολύ σφοδρό τρόπο.
Και η πρόσκληση απο το Ατάκτως: Ας αφιερώσουμε σήμερα τα blog, το twitter, το facebook, ό,τι άλλο έχει ο καθένας στην Χριστίνα που έχει χάσει πια κάθε θέληση για ζωή. Διόρθωση: της κλέψανε κάθε θέληση. Ας μιλήσουμε παντού για την Χριστίνα· στο δρόμο, στις δουλειές, στις πορείες τ' απόγευμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι δίπλα μας, κάτι θα μπορούμε να κάνουμε