Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Πρώτη μέρα χωρίς τσιγάρο; Ε όχι και έτσι!



Πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων σήμερα και το αλαλούμ δεδομένο.

Απο ότι μάθαμε απο τις περιοχές μας:
  • σε κάποια καφέ το πήραν ζεστά το θέμα και έκαναν συστάσεις στους πελάτες,
  • άλλοι μαγαζάτορες παραπονιόντουσαν ότι οι Δήμοι και οι αρμόδιοι τους δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί

και οι καπνιστές νιώθαν λίγο πιο αμήχανα απο ότι εχθές.

Κατά τα άλλα στις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημαρχεία μάλλον δεν άλλαξε τίποτε. Όσοι κάπνιζαν, συνέχισαν να καπνίζουν.

Θα συμμορφωθούμε άραγε;

Ευκαιρία να κόψουμε το τσιγάρο, οι αμετανόητοι.

6 σχόλια:

Π. Λ. είπε...

Μάλλον ευκαιρία αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα είναι η τσιγαροαπαγόρευση και υπενθύμηση του μεγάλου Συνταγματάρχη προς τα πλήθη των ατάκτων οτι είναι στρατιωτάκια και πρέπει να εκτελούν τα παραγγέλματά του ασυζητητί!!! Να ανατέλει ο ήλιος σέ άλλη ώρα και να νομίζουνε οτι είναι για το καλό τους, να χτυπάει μετά η καμπάνα της εκκλησιάς και να νοιώθουνε δέος,να ρωτάνε πόσο έχει ο μήνας για να μάθουν αν μπορούν να εισέλθουν στον δακτύλιο, να μην βλέπουν τα άστρα της νύχτας από την φωτορύπανση και να νομίζουν οτι τα φλάς που αστράφτουν στις γύρω βουνοκορφές είναι πιο ρομαντικά γιατι οι ΑΠΕ είναι για το καλό τους.

alzheimer είπε...

Φίλε Π.Λ. σωστές οι επισημάνσεις, εξάλλου σε μια χώρα που τα νοσοκομεία είναι σε άθλιο χάλι και που πληρώνουμε τα περισσότερα απο κάθε άλλο Ευρωπαίο για ιδιωτική υγεία, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τους πήρε ο πόνος για το καλό μας.
Παρόλαυτά ευκαιρία να το κόψουμε το ρημάδι!

Π. Λ. είπε...

Να κόψουμε το ΚΤΕΟ αν νομίζουμε οτι εμείς αγαπάμε περισσότερο τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από αυτούς. Να σταματήσουμε την εισαγωγή αυτοκινήτων με κοντερ πάνω από τα 140 χιλ/ώρα για να μην υπάρχει δουλιά για τους τροχονόμους της ταχύτητας. Να περνάμε ελεύθερα στα διόδια γιατί δεν είναι για το καλό μας. Να ανατρέψουμε την αντίληψη της απαγόρευσης που πάντα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μήπως θυμάσαι τον Παπαθεμελή;

alzheimer είπε...

Τον θυμάμαι και δεν είμαι υπερ των απαγορεύσεων για το καλό μας. Ωστόσο η απαγόρευση τουλάχιστον σε κλειστούς χώρους δεν αφορά την υγεία του καπνιστή: αφορά την υγεία των άλλων.

P. L. είπε...

Γιατί η σκέψη στους ανοιχτούς χώρους νομίζεις οτι δεν βλάπτει τους ερμητικά κλειστούς μηχανισμούς;

Ανώνυμος είπε...

αυτό να λέγεται, παιδιά