Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Συγκροτώ κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μην περιμένετε να με δείτε με γραβάτα

Τη συγκρότηση κυβέρνησης όλων των Ελλήνων κι όχι μιας παράταξης υποσχέθηκε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως θα επιλεγούν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του ελληνικού λαού. «Τα τζάκια και οι επετηρίδες τελειώνουν», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος επισήμανε πως οι πολίτες θα δώσουν τελικά στο κόμμα του αυτοδυναμία, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μακράς πνοής, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συζητήσει για κυβέρνηση που θα βασίζεται σε ψήφο ανοχής.
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να δεσμευτεί για το αν ο υποψήφιος που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανήκει στην κεντροαριστερά: «Ξεκαθαρίζουμε ότι το πρόσωπο του Προέδρου δεν συναρτάται με την πολιτική μας στρατηγική, αλλά με το κύρος του θεσμού».
Αναφορικώς με τις συμμαχίες, απόκλεισε συνεργασία με δυνάμεις που υποστηρίζουν τη σημερινή καταστροφική πολιτική, ενώ πρόσθεσε πως αν γίνει πρωθυπουργός θα είναι «μάλλον απίθανο» να τον δούμε με γραβάτα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα στα Φίχτια, σε μονάδα τυποποίησης κι εμπορίας βιολογικών προϊόντων, τόνισε:
"Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο ώστε να βγούμε από την κρίση.. Και δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση αν δεν στηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή …Αν δεν στηριχτούν οι άνθρωποι του μόχθου, αν δεν μπορέσουμε να ξαναστήσουμε σε υγιείς βάσεις το συνεταιριστικό κίνημα, αν δεν μπορέσουμε να απελευθερώσουμε την αγροτική παραγωγή από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας και από το γραφειοκρατικό κράτος.
Σήμερα επισκέπτομαι ένα νομό που είναι κατά βάση αγροτικός, η παραγωγή του πορτοκαλιού εδώ καλύπτει το ένα τρίτο της πανελλαδικής παραγωγής. Ένα νομό που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια. Και δεσμεύομαι απέναντι στους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες ότι η κυβέρνηση ανασυγκρότησης και ανόρθωσης σημαίνει κυβέρνηση παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η παραγωγική ανασυγκρότηση μπορεί να γίνει μόνο μέσα τη μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, από τη θέσπιση του αφορολόγητου στα 12 χιλιάδες ευρώ, να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, με τους αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια τους και τα σπίτια τους από τις τράπεζες
Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να φοβερίσει τον ελληνικό λαό. Οι φοβέρες όμως πια δεν πιάνουν. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα, λέει ο λαός μας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η πολιτικού του μνημονίου, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική.
Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε το δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης που χρειάζεται τομές με το παρελθόν, όχι να γυρίσουμε στα όσα μας έφεραν στο 2009, αλλά να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με όλα όσα μας έφεραν στο 2009.
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική τομή και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Θα προχωρήσουμε μπροστά και θα είμαστε από τις 26 του Γενάρη και μετά μία χώρα, με ένα λαό με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Καμία επιδότηση δεν πρόκειται να κοπεί για τους αγρότες, διότι η Ευρώπη έχει όρους και κανόνες. Μεγαλύτερος και σημαντικότερος από τους κανόνες της η δημοκρατία και ο σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία. Θα αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους και θα στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή.
Θα είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά θα το πετύχουμε. Θα τα καταφέρουμε. Διότι η έγνοια μας είναι στους ανθρώπους του μόχθου, η έγνοια μας είναι πώς θα συγκρουστούμε με όλους όσους το προηγούμενο διάστημα κερδοσκοπούσαν πάνω στους ανθρώπους του μόχθου. Κερδοσκοπούσαν και συνεχίζουν να κερδοσκοπούν έχοντας αφήσει στο περιθώριο τον απλό λαό, τους απλούς εργαζόμενους, την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας.
Και είμαι βέβαιος ότι αυτό το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο θα τον διαβούμε με επιτυχία, θα τα καταφέρουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: