Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να γίνει δεκτό το αίτημα του επί 29 ημέρες απεργού πείνας και επίσης, "από πλευράς ανθρώπινη", σημείωσε, "εγώ μιλάω σαν πατέρας, να καταλάβει ότι πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα".
Επίσης, σημειώνεται ότι ενδέχεται να γίνει ξανά συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του πατέρα του Νίκου Ρωμανού, όχι απαραιτήτως δεύτερη συνάντηση.
Σύμφωνα με τον Φρ. Ραγκούση, ο Ν. Ρωμανός αν δε δικαιωθεί είναι διατεθειμένος να αρχίσει και απεργία δίψας, τονίζοντας ότι μέσα από τη δική του υπόθεση η κυβέρνηση καρατομεί τα δικαιώματα των κρατουμένων και επιχειρεί να καταργήσει ουσιαστικά τις εκπαιδευτικές άδειες.
Ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Α' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου του νοσοκομείου.

Όχι του Ν. Ρωμανού στη συνάντηση των γονιών του με Σαμαρά

Αντίθετος με τη συνάντηση των γονιών του με τον Α. Σαμαρά, δηλώνει ο Νίκος Ρωμανός, με ιδιόχειρη δήλωσή του από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως αναφέρει ο Α. Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων τα οποία επικροτεί. 
Στη χειρόγραφη δήλωσή του - που δημοσιοποιήθηκε μέσω του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, ο Ν. Ρωμανός αναφέρει:
"Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι το αίτημα των γονιών μου να συναντήσουν τον Σαμαρά είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Προφανώς κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους. Όμως ο Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων και δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για να ενημερωθεί για καταστάσειςπου γνωρίζει και επικροτεί".Πηγή: Αυγή