Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα συμπαράστασης ΟΕΒΕ Θήβας στο Δικηγορικό Σύλλογο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
         – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα
Τηλ:6978007275 tel&fax :22620 81044
ΘΗΒΑ: 10/12/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα του δικηγορικού Συλλόγου Θηβών για την άμεση απόσυρση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το περιεχόμενο του οποίο ναρκοθετεί την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της Δικαιοσύνης.

Ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας περιορίζει το συνταγματικό κατοχυρωμένο ρόλο των δικαστηρίων, του δικηγορικού λειτουργήματος αλλά και συρρικνώνει τη λειτουργία του κράτους, ενώ αποδυναμώνει τα δικαιώματα των ανίσχυρων πολιτών.
Οι διατάξεις οι οποίες καταργούν επί της ουσίας την έννοια και το ρόλο κατάθεσης μαρτύρων, καθώς και οι ρυθμίσεις που αφαιρούν το έσχατο δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη αποτελούν βαθιά αντισυνταγματικές διατάξεις, που υπονομεύουν βαθύτατα το κύρος των θεσμών, δημιουργούν δικαστήρια αποσπασμένα από την πραγματικότητα και κοινωνίες χωρίς θεσμικό ήθος.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το δικαίωμα που αποδίδεται στις τράπεζες να έχουν προνομιακή προτεραιότητα στην είσπραξη οφειλών αποτελεί καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δημοσίου συμφέροντος, τουλάχιστον έτσι όπως το ξέραμε στην σύγχρονη εποχή.
Η ΟΕΒΕ επαρχίας Θηβών καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το εκτρωματικό και καταστροφικό δημιούργημα και να περισώσει για κοινωνική συνοχή και ότι απέμεινε από το κράτος δικαίου.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ             ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια: