Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Λιβαδειά, 14-11-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 17η Νοέμβρη 1973 αποτελεί ορόσημο της αντίστασης των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία των Συνταγματαρχών που έβαλε τη χώρα στο γύψο για επτά ολόκληρα χρόνια. Επτά χρόνια διώξεων, εκφοβισμών, φυλακίσεων και βασανιστηρίων σε όλους όσοι πίστευαν στη δημοκρατία και την ελευθερία.
Μετά από 41 χρόνια το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Σήμερα σε κατάσταση μακράς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η ανεργία, η φτώχεια, η υπερφορολόγηση, η απαξίωση των θεσμών και των εργασιακών σχέσεων, η αναγκαστική επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων κατ’ επιταγή των δανειστών περιορίζουν την ελευθερία, οδηγούν στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας, της δημόσιας υγείας και στην καταπάτηση του Συντάγματος και των κεκτημένων, με αγώνες και αίμα, δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.
Το Πολυτεχνείο αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας για κάθε ελεύθερο άνθρωπο. Το Πολυτεχνείο μας καθοδηγεί και μας εμψυχώνει. Το Πολυτεχνείο ζει.
Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη για τη διατήρηση της μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε αυτές.
Κυριακή 16/11 ώρα 19:00 - Προβολή ντοκιμαντέρ «Το χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς – Δωδεκανήσου 5

Δευτέρα 17/11 ώρα 12:00 - Συγκέντρωση και Μαθητική Συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: