Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Περιφέρεια Στερεά σε νέα Τροχιά: Δ.Τ. για την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ


12/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H  ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ…
ΟΙ ΑΛΙΒΕΡΙΩΤΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!!

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έφερε ως έκτακτο και κατεπείγον θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης την «Απόφαση Τροποποίησης  Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από το ΥΠΕΚΑ , για την λειτουργία του εργοστάσιου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι  Αλιβερίου Ευβοίας (ΑΔΑ: ΩΨΣΥ0-ΘΡΝ – Αρ. Πρωτ. 164449/24-9-2014)», η παράταξη «Η Στερεά σε Νέα τροχιά» .
Με εισηγητή τον Περιφερειακό της Σύμβουλο Νίκο Στουπή, πρότεινε σε συνέχεια των ομόφωνων αποφάσεων του που στο παρελθόν είχε πάρει επί της άδειας λειτουργίας του ίδιου εργοστασίου, να αποφασίσει :

  1. Την εκτίμηση πως με την εν λόγω απόφαση εισάγονται προς χρήση  για την λειτουργία του εργοστασίου, πρώτες ύλες και καύσιμα που ανατρέπουν τους ήδη εγκεκριμένους όρους λειτουργίας του, εισάγοντας δυσμενέστερες περιβαλλοντικά συνθήκες για την ήδη επιβαρημένη περιοχή και τους κατοίκους της.
  2. Την διατύπωση ερωτηματικών για την θεσπισμένη και ακολουθούμενη διαδικασία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, να εκδίδονται Περιβαλλοντικοί Όροι με ισχύ εφταετίας και από την επόμενη και κάθε χρόνο να υποβάλλονται αιτήματα τροποποίησης που μπορεί και να ξεφεύγουν των προβλέψεων της αρχικής, και όμως να υιοθετούνται από το ΥΠΕΚΑ, χωρίς να επανέρχονται διαδικασίες διαβούλευσης και εγκρίσεων επί της νέας κατάστασης εξ υπαρχής, παρά μια απλή αναφορά του θέματος προς δημοσιοποίηση. Και ταυτόχρονα με την κάθε τροποποίηση να παίρνουν και χρόνο μιας καινούργιας εφταετίας.
  3. Την διαμαρτυρία του, γιατί όπως φαίνεται έχει γίνει συνήθεια με την συγκεκριμένη εταιρεία κάθε σοβαρή απόφαση που την αφορά να  εξελίσσεται σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών.
  4. Την εκτίμηση πως η καθ ύλη αρμόδια υπηρεσία της Εύβοιας , επέδειξε ανύπαρκτα αντανακλαστικά δυσανάλογα με την μεγάλη σημασία που γνωρίζει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο προσέδιδε και προσδίδει στο συγκεκριμένο θέμα , και τον ορισμό διαδικασιών για την απόδοση πιθανής αμέλειας και ευθυνών υπαλλήλων.
  5. Την συμπαράστασή του στα αιτήματα των κατοίκων της Περιοχής. Την επαναβεβαίωση  παλιότερης απόφασής του για την νομική συνδρομή της προσφυγής τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ανάληψη της  υποβολής Αίτησης Θεραπείας κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
  6. Τον ορισμό  Επιτροπής Περιφερειακών Συμβούλων για να παρακολουθεί το θέμα.
Η πλειοψηφία όμως, δυστυχώς,  του Περιφερειακού Συμβουλίου, δια στόματος του κ. Μπακογιάννη, ουσιαστικά ανέτρεψε τις προηγούμενες αποφάσεις του. Στο όνομα του σεβασμού δήθεν των τοπικών κοινωνιών, πέταξε το μπαλάκι στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, και ότι δήθεν αναμένει τις αποφάσεις της για να εκφρασθεί.
Οποία υποκρισία!
Αμφισβήτησε την δυνατότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην συνέχεια της λειτουργίας του -ανεξάρτητα συσχετισμών- να ασκεί τον αυτόνομο πολιτικό του ρόλο. Και το χειρότερο, προσπάθησε  να μονοπωλήσει την εκπροσώπηση της βούλησης του λαού, αποκλειστικά μέσω των Δημοτικών Αρχόντων (που έρχονται και παρέρχονται), αμφισβητώντας τον ρόλο και την σημασία   της συσπείρωσης του λαού στους μαζικούς κοινωνικούς φορείς του και στα ζωντανά κινήματά τους (που διαχρονικά και ανεξάρτητα συσχετισμών εκφράζουν την γνήσια λαϊκή βούληση επί της καθημερινότητας), και μάλιστα να φέρει τους δύο θεσμούς λαικής έκφρασης σε αντιπαράθεση.
Η πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβουλίου, ανάμεσα στο λαϊκό αίτημα για προστασία  περιβάλλοντος - ανθρώπινης υγείας, και στο επιχειρηματικό συμφέρον, με την στάση της, έκλεισε το μάτι και φαίνεται ότι είναι έτοιμη να βάλει πλάτη στο δεύτερο.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Περιοχής γνωρίζει, πως ότι πετύχει, θα οφείλεται πριν από όλα στον μαζικό και ενωτικό του αγώνα. Ταυτόχρονα έχει μάτια και αυτά ανοιχτά , και ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: