Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς : Εκδήλωση για τις μαθησιακές δυσκολίες (3/11/14)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Λιβαδειά, 23/10/2014
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (3/11/14)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο
Μαθησιακές Δυσκολίες;
Η απάντηση: ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να τεθεί το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών στη σωστή παιδαγωγική διάσταση, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση του, και την έμφαση στο ότι:σχεδόν για κάθε παιδί που παρατηρούνται αδυναμίες/μειονεξίες, υπάρχουν και προτερήματα, όπου σ’ αυτά τα προτερήματα ο εκπαιδευτικός κι ο γονιός θα πατήσει, θα στηριχθεί για να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες.
Ένας διαφορετικός τρόπος, μια άλλη αντίληψη, που θα συνεισφέρει σε γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να προσεγγίζουν το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών με δημιουργικότητα.
Η ανάδειξη-προσέγγιση του θέματος και η συντονισμένη συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού εκπαιδευτικοί και γονείς, θα γίνει από τον Μαθηματικό-Ειδικό Παιδαγωγό κ.Γιάννη Νικολόπουλο*.
Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μμ.
Στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
---------------
*Ο Γιάννης Νικολόπουλος είναι Μαθηματικός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας και μέλος της Ερευνητικής ομάδας του ΕΚΠΑ "Μαθηματικά, πέρα από τους... κανόνες"
"…για ένα φυσιολογικό παιδί που προσπαθεί και δεν καταλαβαίνει, δεν ευθύνεται το παιδί αλλά ο/η εκπαιδευτικός που δεν βρήκε τον τρόπο/μέθοδο για να περάσει, να μεταδώσει το θέμα στο παιδί. Αυτό είναι το πνεύμα της Σύγχρονης Παιδαγωγικής."

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 και Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970 & 81340 - FAX 22610
.81028
Email: vivlivad@gmail.com
URL http://www.liblivadia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: