Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θήβας στις 17/9/2014 κατατέθηκε από το «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» ένα ψήφισμα ενάντια στον ΕΝΦΙΑ. Το σκεπτικό του ψηφίσματος ήταν ότι ο φόρος είναι «αντισυμταγματικός, μη νόμιμος και αντικοινωνικός».
        Κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος ο συνδυασμός της ΛΑÏΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δήλωσε τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο σκεπτικό. Συγκεκριμένα, δε θεωρούμε ότι το βασικό που χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ είναι: 1) η «αντισυνταγματικότητα», καθώς μια χαρά συνταγματικό κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το προηγούμενο χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ), 2)     «μη νόμιμος», δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια δεκάδες ανατροπές δικαιωμάτων έγιναν αποκλειστικά δια της νομοθετικής οδού, καθόλα νόμιμα δηλαδή, και 3) γενικά αντικοινωνικός, καθώς το χαράτσι δεν πλήττει το ίδιο το σπίτι που με ιδρώτα έχτισε ο μεροκαματιάρης ή το χωράφι του φτωχού αγρότη με τα παλάτια και τα εργοστάσια μιας χούφτας πλουτοκρατών.
      
  Στα πλαίσια αυτά θέσαμε σε ψηφοφορία το εξής ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας καταδικάζει την επιβολή του ΕΝΦΙΑ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ενός χαρατσιού με μόνιμο χαρακτήρα, που δίνει τη χαριστική βολή σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Ο συγκεκριμένος φόρος είναι κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής που ξεζουμίζει το λαό για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Επιπλέον επιβαρύνει την ιδιοκτησία και των ίδιων των Δήμων, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη τραγική οικονομική τους κατάσταση, και πάλι σε βάρος των απλών δημοτών. Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θα συμβάλλει έμπρακτα σε αυτή την κατεύθυνση.»
        Τελικά οι υπόλοιπες παρατάξεις υπερψήφισαν το ψήφισμα του «Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος», αφού έγινε δεκτό να διαγραφεί το όνομα του κ. Βενιζέλου ως «πατέρα» του αρχικού χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ).
        Η περίοδος που ζούμε επιτάσσει την ενότητα και την οργάνωση του ίδιου του λαού, των ανέργων, των εργατών, των αυταπασχολουμένων ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, των κυβερνήσεών τους και της ΕΕ. Και όχι τις ανούσιες συμφωνίες παραγόντων.

        Με βάση και τα παραπάνω η ΛΑÏΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΒΑΣ καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία και η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία στη ΔΟΥ Θήβας τη Δευτέρα 22/9/2014, στις 11:00 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: