Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σε καθεστώς απαξίωσης και τραγικής υποστελέχωσης η ΔΟΥ Θήβας.

8/9/2014

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Σε καθεστώς απαξίωσης και τραγικής υποστελέχωσης η ΔΟΥ Θήβας.
Σε καθεστώς απαξίωσης βρίσκεται η ΔΟΥ Θήβας, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει «αποδυναμωθεί» και λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού. Μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι η υποστελέχωση της ΔΟΥ Θήβας καθώς από τα 22 άτομα που τη στελέχωναν τον Αύγουστο του2013, σήμερα λειτουργεί με μόνο 16 υπαλλήλους. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 6 υπάλληλοι με αποτέλεσμα η Υπηρεσία, η οποία ήδη ανταποκρίνεται με δυσκολία στα καθήκοντα και τις απαιτήσεις των πολιτών –και αυτό χάρη στην εκ παραλλήλου ανάθεση καθηκόντων στο υπάρχον προσωπικό-, να κινδυνεύει να «καταρρεύσει». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συνταξιοδότησης τον Ιούνιο του 2014 του τεχνικού υποστήριξης των ηλεκτρονικών μηχανημάτων της ΔΟΥ, θέση η οποία έκτοτε παραμένει κενή με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την ηλεκτρονική υποστήριξη της ΔΟΥ.

Πέραν του προβλήματος της υποστελέχωσης πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2014 έχει ζητηθεί εγγράφως στις αρμόδιες Υπηρεσίες η μεταφορά του server από τον 4ο όροφο στον 2ο όροφο της Υπηρεσίας, προκειμένου να απελευθερωθεί ο 4ος όροφος, η μίσθωση του οποίου επιβαρύνει μηνιαίως την Υπηρεσία περίπου κατά 1.500 ευρώ.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την στελέχωση της ΔΟΥ Θήβας με το απαραίτητο προσωπικό και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το σκοπό της;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: