Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τρόμος & αλήθειες εν όψει εκλογών (γραφιστική απεικόνιση)


Έχουν βγει από χτες που έδωσε το σύνθημα ο Αντώνης Σαμαράς, τα διάφορα παπαγαλάκια τύπου Άδωνι και διαφημίζουν το σλόγκαν του.
«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν οι τράπεζες»
Επίσης, η Ιακωβίδου της ΝΔ επίσης σε τηλεοπτική της εμφάνιση, σήμερα, είπε πως ο κόσμος «μασάει» ακόμα από την τρομολαγνεία που του πουλάει η κυβέρνηση.
Οι αλήθειες φυσικά που επιμελώς κρύβουν έρχονται στη συνέχεια:
-
Καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα
Οι ιδιωτικές καταθέσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, όπως και στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβενία, ενώ αυξήθηκαν ελαφρά στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι καταθέσεις των νοικοκυριών εμφάνισαν το Σεπτέμβριο μείωση της τάξης του 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 135,7 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία της ΕΚΤ, που εμφανίζουν διαφοροποίηση σε σχέση με αυτά που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, καταδεικνύουν πως από το τέλος του 2008 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 75,3 δισ. ευρώ. Καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.
Σημαντική επιβράδυνση σημειώθηκε στην ανάληψη καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες τον ίδιο μήνα, καθώς αυτές μειώθηκαν κατά 1% σε 35,56 δισ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 2,1% τον Αύγουστο. Οι καταθέσεις στην Κύπρο είχαν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο των 50,5 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2012.
[πηγή: Σεπτ. 2013 - www.fortunegreece.com]
-
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν 33 δισεκατομμύρια τα 6 χρόνια της κρίσης
Βαρύ ήταν το τίμημα της κρίσης για τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέγραψαν απώλειες 33 δισ. ευρώ τα έξι χρόνια της κρίσης. Την ίδια ώρα, οι προϋπολογισμοί των ταμείων για το 2014 προβλέπουν ελλείμματα πάνω των 2 δισ. ευρώ.Η ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ταμεία παρουσιάστηκε στο 30ο συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στα Ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ).
Πώς δημιουργήθηκε η «τρύπα» 
Η «τρύπα» των 33 δισ. ευρώ οφείλεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Θανάση Καποτά, στην ανεργία που στερεί από το σύστημα πάνω από 7 δισ. ευρώ, στη μείωση μισθών που οδήγησε σε απώλειες 3 δισ. ευρώ, στην εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που έφεραν έλλειμμα 8,5 δισ. ευρώ, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που κοστολογείται στο 1,2 δισ. ευρώ, καθώς και στην περικοπή των κοινωνικών πόρων που είχε κόστος 1 δισ. ευρώ. Στις συνολικές απώλειες προστίθενται και τα 12 δισ. ευρώ από το PSI.
Ελλείμματα και στους προϋπολογισμούς του 2014
Οι εργαζόμενοι στα ταμεία προβλέπουν και για την τρέχουσα χρονιά ελλείμματα άνω των 2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα στο ΙΚΑ έλλειμμα 807,9 εκατ. ευρώ, στο ΕΤΕΑ 274 εκατ. ευρώ, στον ΟΑΕΕ 462,7 εκατ. Ευρώ, στον ΟΓΑ 181,3 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) 91,3 εκατ. ευρώ, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) 66,2 εκατ. ευρώ και στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ: 39,5 εκατ. ευρώ.
- See more at: http://left.gr/news/tromos-alitheies-en-opsei-eklogon-grafistiki-apeikonisi#sthash.XzOIZNxX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: