Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς : Aπολογισμός καλοκαιρινής εκστρατείας 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβαδειά, 19/8/2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2014

Ένα σχεδόν ολόκληρο υπέροχο καλοκαίρι τελείωσε για μια ακόμη χρονιά για εκατοντάδες παιδιά στη Βιβλιοθήκη μας! Ανάγνωση, δημιουργική φαντασία, πολυάριθμες νέες παραστάσεις, ρυθμός, παιχνίδι, κοινωνικότητα, καλλιτεχνική έκφραση γέμισαν τον χρόνο και τον κόσμο των παιδιών. Με την υπάλληλο Ελένη Μιμίκου στον κύριο οργανωτικό αλλά και εκπαιδευτικό ρόλο, αλλά και με πολύτιμους βοηθούς το υπόλοιπο προσωπικό, εθελοντές και εμψυχωτές φιλότιμους και έμπειρους εκπαιδευτικούς να λειτουργούν και να υλοποιούν δράσεις σε καθημερινή βάση από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 5 Αυγούστου της φετινής καμπάνιας ανάγνωσης και δημιουργικότητας που είχε τον γενικό τίτλο
"Ό,τι κι αν σκέπτεσαι, σκέψου το αντίθετο"
Με αφορμή την ανάγνωση εκατοντάδων βιβλίων, έννοιες των επιστημών, της Φυσικής, της μουσικής αλλά και της καθημερινής ζωής όπως: ήχος και παύση, πάνω και κάτω, ανατολή και δύση, ορθό και ανάποδο, φως και σκοτάδι, κλασική και μοντέρνα μουσική, μαζί και χώρια, χάνω και βρίσκω, δεξιά κι αριστερά, βοράς και νότος, θυμάμαι και ξεχνάω, όμορφο και άσχημο, καλημέρα-καληνύχτα, αλήθεια και ψέμα, μαλακά και σκληρά, ράβε και ξήλωνε, τέλος και αρχή, χθες και σήμερα, τάξη και ακαταστασία, σωστό και λάθος, άγριο και ήμερο, γη και ουρανός, παλιό και καινούργιο, πριν και μετάακόνισαν το μυαλό και το συναίσθημα ενώ διεύρυναν την αντίληψη και εμπλούτισαν τη γνώση των μικρών μας φίλων.
Απολογισμός μέχρι σήμερα;  
48 δράσεις σε 37 ημέρες, 1000 συμμετοχές παιδιών, 25 εθελοντές, σημαντικός αριθμός γονιών500 extra δανεισμοί βιβλίων!
Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει και η ουσιαστική συμβολή τοπικών φορέων, είτε ως συνεργάτες όπως του Τροφωνείου Ωδείουείτε ως χορηγοί, όπως του Συλλόγου Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,και του ραδιοφωνικού σταθμού CITY FM 92,0..
Η επιτυχημένη εκστρατεία δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που ξεκίνησε την άνοιξη με εκπαίδευση του προσωπικού από την έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών της Ειρήνης Βοκοτοπούλου, και τη μεθοδευμένη οργάνωση και τον απαραίτητο προγραμματισμό. Η πορεία σφραγίστηκε με τη δωρεά 100 βιβλίων, αναλωσίμων και κιτ πειραμάτων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Future Library.
Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και την υποστήριξη, αλλά κυρίως τους μεγάλους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Περισσότερες πληροφορίες (περιγραφή, συμμετοχές, εθελοντές, φωτογραφικό υλικό, κλπ.) για τις δράσεις μπορείτε να βρείτε στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr .
Μείνετε συντονισμένοι!
Προσεχώς θα ανακοινώσουμε την τελευταία εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση των αντιθέτων, που θα κλείσει την αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στις 3 Σεπτεμβρίου 2014!
Μια δράση για όλους,  μικρούς και μεγάλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: