Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τι γύρευε ο Φούχτελ στη Ζάλτσα; Ποιος έκανε το προξενιό;

Θυμάστε το όνομα Νικολακάκης;
Αν ναι, είστε μέσα.
Αν όχι διαβάστε:
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο επιχειρηματίας Τιμόθεος Νικολακάκης («Δελφοί club ΑΕ») αγόρασε  - κατόπιν δημοπρασίας (λέμε τώρα) - στην παραλία της Ζάλτσας, µία έκταση 800 στρεμμάτων από τη Μονή Οσίου Σεραφείµ, στην οποία μεταξύ άλλων (σύμφωνα με την τοπική εκκλησία) ανήκε µία συνολική έκταση 77.000 στρεμμάτων. 
Εκεί, ο κ. Νικολακάκης επιχειρεί από τότε να δημιουργήσει ένα «νέο οικιστικό πρότυπο» κλπ. κλπ.
Ωστόσο, αν και για τη συγκεκριμένη έκταση έχει δοθεί από το 1996 έγκριση καταλληλότητας µε την υπογραφή του τότε υπουργού ΠΕΧΩ∆Ε Κώστα Λαλιώτη, το Συμβούλιο Επικρατείας γνωμοδότησε ότι το έργο δεν είναι νόμιμο µε το σκεπτικό της απουσίας Χωροταξικού.  Στη συνέχεια μπήκε στη μέση και η Αρχαιολογική υπηρεσία, (αρχαία Βουλίδα) και το πράμα φάνηκε ότι ναυάγησε οριστικά.
Από τότε επίμονα και με κάθε ευκαιρία, (το 2003, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, στη συνέχεια επί Σουφλιά), ο επιχειρηματίας προσπαθεί να κερδίσει την υπόθεση.
Φαίνεται ότι τώρα που όλα πλέον ξεπουλιούνται fast track και με προξενητή μάλλον τον Βοιωτό βουλευτή της συν-κυβέρνησης, που στο παρελθόν αυτοδιαφημίστηκε ως τέτοιος, (προξενητής), επιχειρείται η τελική λύση του 35ετούς σχεδίου (δηλ. η υφαρπαγή της έκτασης ), με την ανάμειξη του Φούχτελ.
Για να δούμε θα τους περάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: