Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Επίθεση των ΜΑΤ στις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ









Ξύλο και βία επιφύλαξαν για άλλη μία φορά τα ΜΑΤ στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και στους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στην Καραγιώργη Σερβίας.
Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου, χτύπησαν με τα γκλοπ και τις ασπίδες τις καθαρίστριες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο, η μία εκ των οποίων παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στη δεύτερη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Από το μένος των αστυνομικών δε γλίτωσαν ούτε οι φωτορεπόρτερ καθώς τα ΜΑΤ χτύπησαν με κλωτσιές την φωτορεπόρτερ, Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι καθαρίστριες παρά την βία και την τρομοκρατία που δέχτηκαν, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο όλο το βράδυ ενώ απευθύνουν έκκληση συμπαράστασης στον κόσμο.
Προηγουμένως είχε γίνει δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που δικαίωνε τις καθαρίστριες και διέτασσε την άμεση επαναπρόσληψή τους. Ωστόσο η νομική μάχη θα κριθεί οριστικά κατά την εκδίκαση της κύριας προσφυγής, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Το «Κόκκινο» φιλοξένησε την οργισμένη φωνή του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, ο οποίος μετέφερε τις στιγμές απαράδεκτης βίας των ΜΑΤ που ξυλοκοπούσαν αδιακρίτως έξω από το ΥΠΟΙΚ όποιον έβλεπαν μπροστά τους.











Βίντεο: Δρομογράφος - Φωτογραφίες: ΑΜΠΕ και Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: