Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αντίσταση

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
άρθρο του Θ. Τσάκωνα*
Στις 18 Μάη καλούμαστε να ψηφίσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα ασκήσουμε το ύψιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα σε μια κατ’ επίφαση δημοκρατία σε μια χώρα η οποία ζει κάτω από τη κατοχή της Μέρκελ και του Δ.Ν.Τ. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται στα ερείπια της πολιτικής των υπόδουλων κυβερνήσεων της τρόικα, του Δ.Ν.Τ. και της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας. Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε δυσχερή θέση όχι μόνο να εκπληρώσει το ρόλο της ως η πιο άμεση αρχή στο πολίτη αλλά ταυτόχρονα έχει χάσει την αυτοτέλειά της (πολιτική , κοινωνική , οικονομική )μέσα από τη εφαρμογή του Καλλικράτη και των πολιτικών των μνημονίων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έχουν ορισμένοι το θράσος να ζητούν πάλι την ψήφο μας. Άμεσα ή έμμεσα στηριζόμενοι από πρώην και νυν πολιτικούς ταγούς της πολιτικής ζωής της πόλης, τους νεκροθάφτες του τόπου και της ζωής μας που τη μία στήριζαν την Ελιά του Βενιζέλου και τη επόμενη έριχναν το ανάθεμα. Η σημερινή δημοτική αρχή και οι συνεργαζόμενες με αυτήν δήθεν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις (Χαλβατζής, Κατσέλης – Σβίγγος) που πάντα υπακούουν στα κελεύσματα των πατρώνων τους μας υπενθυμίζουν τα έργα τους.
Μα ποια έργα κύριοι; Τι κάνατε για να
Μην καταργηθεί η νομική προσωπικότητα του Νοσοκομείου της Θήβας;
Μην υποβαθμίζεται καθημερινά η λειτουργία του;
Μην καταργηθεί το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ;
Μην καταργηθεί το τελωνείο της Θήβας;
Mην υπολειτουργεί η Δ.Ο.Υ. Θήβας;
Μην καταργηθεί ο ΟΑΕΕ;
Να μη καταργηθεί ο ΕΟΠΠΥ ( πρώην Ι.Κ.Α) στη Θήβα;
Μη μειωθούν οι προϋπολογισμοί του Δ.Ο.Θ. και της ΔΗ.ΚΕ.Θ;
Μην παραχωρηθεί ο αιγιαλός στο λιμάνι της Νούσας ( Θίσβη) στον Στασινόπουλο;
Μην νομιμοποιηθεί το Β κρηπίδωμα στο λιμάνι της Νούσας και προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος ;
Ασφαλώς πολλά. Συναινέσατε εξαργυρώνοντας την πολιτική ασφάλεια και κηδεμονία σας σε βάρος των πολιτών και του τόπου.
Η επιλογή του Αυτοδιοκητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος με επικεφαλής τον Γιάννη Κόρδατζη στις 18 Μάη είναι το ανάχωμα απέναντι σε όλους αυτούς που αποφάσισαν για μας δίχως εμάς. Η 18 Μάη είναι μέρα ρήξης με όλους αυτούς που θέλουν την αυτοδιοίκηση πολιτικό τους μαγαζί για να εκπληρώσουν τις ευχαριστίες στους πολιτικούς τους πάτρωνες, και να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά και ιδιωτικά τους συμφέροντα.


Τσάκωνας Θανάσης*
Ανεξάρτητος Σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Θήβας




Δεν υπάρχουν σχόλια: