Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: Συναντήσεις του συγγραφέα Β. Παπαθεοδώρου με τους μαθητές των Γυμνασίων Λιβαδειάς και Ορχομενού

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ- 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ- 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και το 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού οργανώνουν συνάντηση των μαθητών των σχολείων με το συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 στις 10 πμ., ο συγγραφέας θα συναντηθεί με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ορχομενού στο χώρο του σχολείου, ενώ την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.
Οι μαθητές θα συζητήσουν με το συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο του «Στη διαπασών».
Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε μεταλλουργός και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει κυκλοφορήσει έως τώρα δέκα παιδικά μυθιστορήματα. "Το μήνυμα", "Οι εννέα καίσαρες" και το "Χνότα στο τζάμι" διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. Στα βιβλία του, όπου συνδυάζεται τεχνολογία και επιστημονική φαντασία με αστυνομικό μυστήριο και σασπένς, καλούνται οι αναγνώστες να έχουν κριτική ματιά απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις.


Βιβλία του συγγραφέα

Σχολική παράσταση, Το μήνυμα,
Άλφα, Οι εννέα καίσαρες,
Χνότα στο τζάμι, Ποιoς απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη,
Τριάντα Τρία Τραγούδια, Το μεγάλο ταξίδι της
κινέζικης πάπιας,
Στη διαπασών, Μια αστεία επιδημία,
Ιπτάμενες σελίδες, Ο Αϊ –Βασίλης στο ραντάρ,
Οι άρχοντες των σκουπιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: