Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς σχετικά με τις επικείμενες εκλογές...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς δημιουργήθηκε πριν από 2 σχεδόν χρόνια με στόχο-σκοπό την πολιτική-πολιτιστική αντιμετώπιση του φασιστικού-νεοναζιστικού ρεύματος που άρχισε να παίρνει διαστάσεις στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
Με διάφορες εκδηλώσεις «πολίτικου, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού τύπου» προσπάθησε, προσπαθεί και θα προσπαθεί να διαμορφώσει έναν διαφορετικό και συνάμα αλληλέγγυο τρόπο σκέψης, για μια κοινωνία χωρίς το δηλητήριο των κάθε είδους φασιστοειδών μισάνθρωπων.
Εμείς, ως μέλη της συνέλευσης (η οποία και έχει αποκλειστικά τη δυνατότητα του συντονισμού και των αποφάσεων της κίνησης), δηλώνουμε ότι στις εκλογές που έρχονται, δεν (υπό)στηρίζουμε κανέναν πολιτικό συνδυασμό- παράταξη.
Βέβαια κάθε μέλος της συνέλευσης, μπορεί,εαν θέλει, να πολιτευτεί ή/ και να επιλέξει να στηρίξει , οποιονδήποτε συνδυασμό-παράταξη της αρεσκείας του (πλην βεβαίως των εθνικιστικών-νεοναζιστικών μορφωμάτων και των κομμάτων που εφαρμόζουν στην πράξη φασιστικές πολιτικές στην ελληνική κοινωνία, στους οικονομικούς μετανάστες και στις μειοψηφούσες κοινωνικές ομάδες γενικότερα). 
Θεωρούμε όμως ταυτόχρονα αυτονόητη την προστασία της κίνησης, από τα ίδια της τα μέλη, απέναντι σε κακεντρεχή σχόλια και κακόβουλες επιθέσεις, που έχουν ως σκοπό να την αποδυναμώσουν στην εκτίμηση των κατοίκων της πόλης μας.
Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι ο αντιφασιστικός - αντιρατσιστικός αγώνας δεν περνά (μόνο) μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες.
Περνά πρωτίστως και κύρια από το δρόμο και την καθημερινή μάχη.
Για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τα φίδια του συστήματος.

ΠΑΣ ΜΗ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ.ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα τι ειναι φασισμος ας ρωτησουμε τους "αντιφασιστες". Ειδικη συμβουλος(διορισμενη με υποκειμενικα κριτηρια, κολληταρι δηλαδη,κομματοκρατια,αναξιοκρατια,ευνοιοκρατια κ.τλ) δημαρχου που εχει εκλεγει με το ΠΑΣΟΚ και συμμετεχει σε ψηφοδελτιο κομματος εξουσιας ενω υπαρχουν 1.500.000 ανεργοι,τι σηματοδοτει και πως μπορουμε να το ονομασουμε ; Ευχομαι καλη επιτυχια στις εκλογες χωρις καμια δοση ειρωνιας σε ολους τους υποψηφιους της "αντιφασιστικης". Θυμηθηκα και ενα παλιο συνθημα μαλλον των αναρχικων. ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

«(…) η αποσύνθεση γίνεται φανερή κυρίως μέσα από την εξαφάνιση των σημασιών και το σχεδόν απόλυτο ξεθώριασμα των αξιών...Μια προταση απο το βιβλιο Η άνοδος της ασημαντότητας, Κορνήλιος Καστοριάδης.Σας Παρακαλω πολυ μην ευτελιζετε αξιες, εννοιες,πανανθρωπινους αγωνες οπως ο αντιφασιστικος με χουλιγκανικα συνθηματα! Υ.Σ Η συμμετοχη σε "αντιφασιστικους" "αγωνες" δεν ειναι για το κομματικο μας ψηφοθηρικο βιογραφικο!