Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μήνας Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι…τα δικαιώματα των παιδιών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργάνωσε το 2013 για 5η συνεχή χρονιά τον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι…», με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 φωτογράφων από 61 χώρες, ενώ το σύνολο των φωτογραφιών που κατατέθηκαν ξεπέρασε τις 800. Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού δέχθηκε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες. Οι 74 φωτογραφίες που διακρίθηκαν, αποτελούν την ομώνυμη έκθεση που τελεί ήδη υπό τις αιγίδες του ΥΠΠΟΑ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, της FIAP και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Από αυτές, οι 18 προέρχονται από μαθητές μέχρι 16 ετών από 8 χώρες (2 Έλληνες).

Στα πλαίσια του « Mήνα Φωτογραφίας», η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς θα φιλοξενήσει την έκθεση  «Ειρήνη είναι…τα δικαιώματα των παιδιών» στο ισόγειο του Νερόμυλου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ττο Σάββατο 24/5/2014 και ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 23-28 Μαίου 2014
Είσοδος ελεύθερη. Ώρες επισκέψεως εκθέσεων:  6:30μ.μ.  – 9.30μ.μ.
Χορηγός επικοινωνίας: http://www.fmag.gr

Νίκος Στεργίου
Υπεύθυνος διοργάνωσης δράσης «Ειρήνη Είναι»
Μέλος Δ.Σ.
ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ελλάδα
Τ: 6949401458 – Ε: nikos@kosmosxorispolemous.gr
* Ο διεθνής Οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπό τη μορφή Σωματείου (2001, Ελλάδα) και όλα τα μέλη του συμμετέχουν σε εθελοντική βάση. Μέσα στα πλαίσια της προώθησης των αξιών της Ειρήνης και της Μη Βίας, πραγματοποιεί πολιτιστικές δράσεις από το 2003 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, και για αυτό το λόγο, εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ το 2009. Επίσης από το 2012, αποτελεί μέλος των ΜΚΟ με συμβουλευτικό χαρακτήρα στο ECOSOC του ΟΗΕ καθώς και στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, που δημιούργησε το Ελληνικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ


Ιωάννης Λεμονής            Μαρία Μίχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: