Κυριακή 18 Μαΐου 2014

"Ανατροπή και δημιουργία" Βαγγέλης Αποστόλου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Αποστόλου, με το συνδυασμό "Η Στερεά σε νέα τροχιά" στην Αυγή της Κυριακής.
α. Γιατί ο κόσμος να στραφεί προς την «Στερεά σε νέα τροχιά»;
Γιατί εδώ και χρόνια γνώρισε ποιός και τι εκπροσωπεί.Γνώρισε εμάς γιατί βρεθήκαμε δίπλα του σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Πρωτοστατήσαμε στις μάχες που έδιναν οι τοπικές κοινωνίες, μέσα και έξω από τη Βουλή, το Ευρωκοινοβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, στις απεργίες και διαδηλώσεις. Αναγνωρίζουν σε μας την ελπίδα που φέρνουμε. Ο κόσμος γνώρισε το ΠΑΣΟΚ, έζησε την ΝΔ, στους Δήμους, στη Περιφέρεια και στη κυβέρνηση. Γνώρισε το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε την χώρα μας και που διέλυσε τους κοινωνικούς θεσμούς. Εμείς έχουμε το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα ότι δεν προδώσαμε την κοινωνία, δεν συστήσαμε και δεν συμμετείχαμε στις “συμμορίες καταλήστευσης του κράτους” που έστησε ο λαϊκισμός και η κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς παλεύουμε για την ανατροπή και σχεδιάζουμε τη δημιουργία προς όφελος της κοινωνίας, μια νέα Ελλάδα. Η κοινωνία αμφισβητεί το παλιό πολιτικό προσωπικό και αναζητεί πλέον διακυβέρνηση και πολιτική για τα συμφέροντα των πολλών. Τώρα είναι φανερό ότι “ακουμπά” τις ελπίδες της στην Αριστερά και στους εκπροσώπους της. 
β. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα, που θα αντιμετωπίσετε εφ' όσον εκλεγείτε. 
Θα χρειαστεί στην περιφέρειά μας, να αλλάξουμε την νοοτροπία και το “καθεστώς” που επέβαλαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: την πολιτική των «ημετέρων», των δημοσίων σχέσεων, των διαμεσολαβήσεων. Eχουμε να αντιμετωπίσουμε τον άχρηστο θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το σύστημα που δίνει δουλειά στους «ημέτερους» εργολάβους και συμβούλους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Εμείς θα χτίσουμε μια νέα Περιφέρεια για όλους τους πολίτες και θα αγωνιστούμε για την διαμόρφωση συνθηκών ισότητας ευκαιριών και ισονομίας ανεξάρτητα από χωρικές, κοινωνικές συνθήκες και πολιτικές προτιμήσεις. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά και αποτελεσματικά την πρακτική της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης που έχει αναλάβει νομικές δεσμεύσεις σε έργα αμφίβολης χρησιμότητας (ένα άλλο ολόκληρο ΠΕΠ 530 εκ. Ευρώ). Να αναμετρηθούμε με τo 29,5% της ανεργίας στην περιφέρεια, με την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και τα οξυμένα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, των πολιτών που ζούν στην “έρημα χώρα” των μνημονίων των Σαμαρά/Βενιζέλου και στο έρεβος της φτώχειας. Να ανατρέψουμε και να δημιουργήσουμε. Να σχεδιάσουμε την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας νέους θεσμούς και εξειδικεύοντας το Περιφερειακό μας Πρόγραμμα, για να βοηθήσουμε την περιφέρειά μας να “ανασάνει”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: