Παραιτήθηκε από τη Ν.Δ. ο Θ. Γιαννόπουλος, καταγγέλει τον "Σαμαρά και την παρέα του" Με σκληρή γλώσσα και καταγγελίες για τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη Ν.Δ.. "Δε μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Θ. Γιαννόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον β' γύρο των αυτοδιοικητκών εκλογών, επιρρίπτει ευθύνες για την ήττα του στη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό, ενώ καταγγέλει απειλές σε υποψήφιους του συνδυασμού του, προκειμένου να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

"Οι δείκτες του πολιτικού μου ρολογιού σταμάτησαν στο Ζάππειο ΙΙ"


"Δε σκοπεύω να αξιοποιηθώ πολιτικά και δε μπορώ να στηρίξω, να ταυτιστώ με την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη", ξεκαθάρισε ο Θ. Γιαννόπουλος, ασκώντας έντονη κριτική στο Α. Σαμαρά γιατί – όπως είπε - "παλιότερα ο σημερινός πρωθυπουργός μίλαγε για αξίες και άξιους, σήμερα όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και τακτικισμοί".

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, διευκρινίζει ότι δε δίνει λευκή επιταγή σε υποψήφιους που "θα εκφράσουν την ίδια Μερκελική πολιτική, την πολιτική τραπεζών, τραπεζιτών και προτεσταντών, δηλαδή των χριστιανοδημοκρατών που χάλκευσαν τα δεσμά της πατρίδας μας".
Υποστηρίζει, δε, ότι υπάρχουν υποψήφιοι από την κεντροδεξιά παράταξη με ξεκάθαρες ιδέες για μια ευρώπη των πολιτών και λαών και όχι των τοκογλύφων και τραπεζιτών.

"Οι πολιτικοί δείκτες του ρολογιού μου σταμάτησαν στο Ζάππειο ΙΙ" τονίζει και καταλήγει: "Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. από τον γενάρχη της Κ. Καραμανλή στις αρχές, θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Δε μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του".πηγή