Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποιήσεις - καταλήψεις από την ΕΣΕ ΟΤΑ Νομού Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συνάδελφοι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, μετά από παρέμβαση των εργαζομένων Δήμου Θήβας και του ΕΣΕ Ο.Τ.Α. Νομού Βοιωτίας , αποφάσισε ομόφωνα τα εξής
1) Δηλώνει την αντίθεσή του στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
2) Επισημαίνει ότι στο Δήμο Θηβαίων δεν υπάρχει πλεονάζων προσωπικό αλλά αντίθετα έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.
3) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικολάου Σπυρίδωνα να μην παράσχει, ή υπογράψει εφόσον του ζητηθεί στοιχεία ή πίνακες με ονόματα για τυχόν εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο Δήμο Θηβαίων.
Μετά από αυτή την θετική για τους εργαζόμενους, απόφαση καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Θηβαίων και να αντιταχθούν στον αντεργατικό θεσμό της εφεδρείας που οδηγεί στην απόλυση και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. με κατάληψη την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στους ΧΥΤΑ και συνέχιση έως την έναρξη της απεργίας στις 5 Οκτωβρίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις, και όλοι μαζί ενωμένοι να στείλουμε στην εφεδρεία αυτούς που κλέβουν καθημερινά τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους μας, για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση των κινητοποιήσεων να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας
Ευφροσύνη Παπαδημητρίου      Τζουβελέκης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: