Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθη ο Γκλέτσος στα διόδια - Παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας

Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τον  Απόστολο Γκλέτσο στα διόδια Πελασγίας. Την εντολή για τη σύλληψη του δημάρχου έδωσε ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι οι ενέργειές του ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του.
Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας θα παραμείνει όλο το βράδυ ο ,Απόστολος Γκλέτσος, καθώς λόγω της ογκώδους συγκέντρωσης συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λαμίας δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του ενώπιον του Εισαγγελέα - όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης - μετά τη σύλληψη του λίγο μετά τις 15:15.
Στο άκουσμα της εξέλιξης αυτής οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κάποια στιγμή στο μπαλκόνι βγήκε ο Α. Γκλέτσος και χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους:
Το βράδυ της Τρίτης ομάδα 50 κατοίκων κατευθύνθηκε στα διόδια της Πελασγίας και άνοιξε τις μπάρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι κάτοικοι αποχώρησαν από τον σταθμό λίγο μετά τις 11:30 μ.μ.
Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 19:00 το βράδυ της Τρίτης...
 Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος βρισκόταν στο γραφείο του και ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα πάει μέχρι το σπίτι του, για να αλλάξει ρούχα και να επιστρέψει. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του συνελήφθη κοντά στο σπίτι του καθώς εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί με τέσσερα περιπολικά!

Τη συμπαράστασή του στον Απόστολο Γκλέτσο εκφράζει το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα ενάντια στα διόδια. «Δεν τρομοκρατούμαστε, εξοργιζόμαστε. Το Πανελλαδικό κίνημα “Δεν πληρώνουμε διόδια-δεν πληρώνουμε την κρίση τους” είναι αλληλέγγυο στον οποιονδήποτε συναγωνιστή διώκεται από το τρομο-κράτος και τις εταιρίες των χαρατσιών. Η απάντηση μας θα δοθεί στον δρόμο με πανελλαδικές κινητοποιήσεις! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Α. Γκλέτσου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού.


Όπως πάντως έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου Μεταφορών, σε συννενόηση με την εταιρεία που εκεμταλλεύται τα διόδια Πελασγίας θα εκδοθούν χίλιες κάρτες ελευθέρας που θα δοθούν στους κατοίκους της Στυλίδας που χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο για τα χωριάφια τους.
Πηγές: zουγκλα gr, inewes

1 σχόλιο:

Μάριος Μιχαηλίδης είπε...

Με χειροπέδες ο Δήμαρχος! Γιατί; Γιατί αμφισβήτησε τον "τσαμπουκά" των μεγαλοεργολάβων, να κλείνουν τους δημοτικούς δρόμους για να αναγκάζουν τους αγρότες να πληρώνουν το χαράτσι στο μαγαζί των διοδίων!
Γιατί, όμως, βρε Δήμαρχε, δεν κάθεσαι στ΄ αυγά σου; Γιατί διαλέγεις τους χωματόδρομους και ανακατεύεσαι με τους χωριάτες; Δε θα ήταν καλύτερο να είχες πάει με κουστουμιές και τζιπούρα σε κυριλέ εκδηλώσεις, όπως, ας πούμε, στην παραλαβή του γνωστού "γερνάμενου" υποβρυχίου; Είδες να συλλαμβάνεται κάποιος υπεύθυνος γι΄ αυτό; Το χρησοπληρώσαμε για καλό, αυτό πλέει με τις μπάντες, χάνει και τσαμασφύρια άμα βρει φουρτούνα, φαντάσου να μπλέξει (ό μη γένοιτο) και σε τίποτε ναυμαχίες...! Α, ρε, ματσούκι που χρειάζεται...!