Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στην αριστερά της άμεσης δημοκρατίας χωρούν άπαντες

Άκουσα τη Βουλή, στην κορυφαία της συζήτηση και σε ώρα κρίσιμη για την πατρίδα. Ομιλητές μικροί και ξεπερασμένοι από γεγονότα μεγάλα και καταλυτικά. Βουλή - Ενυδρείο για πιράνχας ως προς τον λαό και κοτέτσι για κότες ως προς τους κατακτητές μας, ξένους και ντόπιους. Ομιλητές πιασμένους στη μέγγενη της ευφυούς - μακακίας τους. Ευφυείς - μακάκες που φέρνονται σαν καθάρματα, ενώ δεν είναι. Ουδείς εκών κακός (Πλάτων), όλοι κατ' εικόνα και ομοίωση του Θεού (Χριστός). Έλα όμως που τους μπαίνει ο διάολος του εγώ τους μέσα τους και κατακλύζονται από κυνισμό.
Ευφυείς γιατί καταρτίζονται επιστημονικά και θεωρητικά (στα καλύτερα κολέγια κάποιοι) και μακάκες πιασμένοι από τη μύτη τους σαν τα έξυπνα πουλιά, διαμορφώνοντας χαρακτήρα στο σωλήνα της τάξης τους, της ομάδας τους, της ηλικίας τους (αδιάφορο), θολωμένοι από την εγωπάθειά τους, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα και τον άλλον,ιδίως τον πάσχοντα.
 Δεν πρέπει ούτε το εγώ να χάνεται στον λαβύρινθο του έξω κόσμου, ούτε ο έξω κόσμος στον λαβύρινθο του εγώ, γιατί κάνουμε μακακίες που της πληρώνει η πατρίδα, όταν πρόκειται για λίγους μακάκες με καίρια πόστα, αλλά και για πολλούς μακάκες που συνθέτουν ένα σύνολο κρίσιμο για την πορεία του τόπου.
Αυτή η αρρώστια γιατρεύεται μόνο από ένα φάρμακο. Την άμεση δημοκρατία, στα κόμματα και ιδίως στην αριστερά και κατ' επέκταση και στο κράτος και στην κοινωνία. Όλοι να ψηφίζουν άμεσα για στρατηγούς και σχέδια πορείας, άμεσα ανακλητούς και ανακλητά και να κληρώνουν τους μανδαρίνους άμεσα ανακλητούς, για να μην είναι μανδαρίνοι. Οι ομιλητές στη Βουλή, φάνηκαν λίγοι και φταίχτες μπροστά στο μέγα πρόβλημα. Πιο πολύ φταίχτες οι αριστεροί (ακόμα και έξω από τη Βουλή), που πνίγονται στο αλάθητο της μισής τους αλήθειας. Ανασφάλεια; Αλαζονεία; Τύφλα; Άγνωστο.
Φτάσανε πάντως να τα βάζουν με την Εκκλησία, για το μανιφέστο - έκπληξη κατά της κατοχής. Δεν υπάρχει κατοχή (ΚΚΕ). Τα περί κατοχής είναι επικίνδυνη αφέλεια (ΣΥΝ και ΑΥΓΗ). Κι όμως η βουλευτής του ΚΚΕ στη Βουλή μίλησε για κατοχή. Ύστερα η κ. Παπαρήγα, πάλι στη Βουλή, είπε: τα περί κατοχής δικαιώνουν την κυβέρνηση (πώς μπορεί να δικαιωθεί η κυβέρνηση, που παρέδωσε τη χώρα στους ντόπιους και ξένους κατακτητές της). Μύλος.
Πρώτος ο κ. Αλαβάνος μίλησε για κατοχή και εξαερώθηκε (για εξαέρωση του Αλαβάνου έγραψε ο κ. Τριάντης). Μαζί του εξαερώθηκαν και η εθνική ανεξαρτησία, η δημοκρατία, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά και βάλε. Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε πριν απ' όλα, την εξέγερση του λαού και την απομάκρυνση του ΓΑΠ και του ΔΝΤ. Τότε διαφωνούσε ο κ. Τσίπρας. Τώρα τα ζήτησε κι αυτός. Και πάλι μύλος. Οι μαρξιστές πνίγονται στον μαρξισμό τους. Αγάπα τον Μαρξ, αλλά φοβού τους μαρξιστές και Μαρξ φέροντες. Ακόμα και τον πατριωτισμό από ρηχό δήθεν προοδευτισμό, τον αφήνουν στο έλεος της Χρυσής Αυγής. Ουδείς αναμάρτητος βέβαια ούτε κι ο κ. Αλαβάνος.

Υπάρχει κατοχή και πρέπει με το νέο ΕΑΜ να επαναστατήσουμε δημοκρατικά και χωρίς βία (ας την αφήσουμε στο καθεστώς), να ελευθερώσουμε την πατρίδα και τον λαό και τους εαυτούς μας, με τον σοσιαλισμό. Ένας ο δρόμος. Ενότητα της αριστεράς, με άμεση δημοκρατία, όπου όλοι θα ψηφίζουν για όλα συντεταγμένα και μεθοδικά για ολοκληρωμένο σχέδιο αλλαγής και για στρατηγούς, άμεσα ανακλητά και οι στρατηγοί και το σχέδιο. Και οι μανδαρίνοι με κλήρο πάντα ανακλητοί για να μην είναι μανδαρίνοι. Στην αριστερά της άμεσης δημοκρατίας, χωρούν άπαντες, αν το επιθυμούν, κανείς δεν θα τους ζητήσει πιστοποιητικό κομμουνιστικών φρονημάτων, ακόμα και για μια απλή διαδήλωση μαζί τους, όπως το ΚΚΕ. Η δημοκρατική και μη βίαιη επανάσταση πρέπει να αρχίσει από 'δώ από την Ελλάδα, για τους Έλληνες και μάλιστα τώρα και μακάρι και στα άλλα κράτη της Ευρώπης, για τους άλλους Ευρωπαίους. Δεν θα τους περιμένουμε. Ούτε θα περιμένουμε πότε θα είναι έτοιμο το ΚΚΕ για να γίνει η επανάσταση, κατ' αποκλειστικοτητά του. Αν η επανάσταση δεν γίνει με δημοκρατία και χωρίς βία και μαζί με την αριστερά, μπορεί να γίνει έκρηξη τυφλή και δικτατορία.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΑΡΗΣ
Ηθοποιός
Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: