Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Οι αγώνες των πολιτών φέρνουν αποτελέσματα – ανακλήσεις αδειών στον Ελικώνα

Σε πείσμα όσων καλλιεργούν την αντίληψη της παραίτησης και του συμβιβασμού (ορισμένοι, μάλιστα, σπεύδοντας να διαπραγματευτούν ανταλλάγματα), έρχεται η στιγμή που η ζωή δείχνει ότι οι αγώνες των πολιτών φέρνουν αποτελέσματα. Υπάρχουν τρία πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα, από την περιοχή του κεντρικού Ελικώνα, που δείχνουν ότι ο δρόμος της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης αιολικών πάρκων δεν είναι δεδομένος. Ας τα δούμε, λίγο πιο συγκεκριμένα:
Ανάκληση αδειών παραγωγής
Οριστικό τέλος μπαίνει στην εγκατάσταση στην Αρβανίτσα (θέση “Κακιά Ράχη”) αιολικού πάρκου, ισχύος 5,1 MW, με απόφαση ανάκλησης της άδειας παραγωγής από τη ΡΑΕ (21/9/2010), μετά από αίτημα της εταιρείας (13/8/2010). Πρόκειται για σημαντική νίκη, που οφείλεται αποκλειστικά στη δυναμική και τεκμηριωμένη αντίδραση της επιτροπής φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας και της ομάδας πολιτών Κορώνειας.
Μαζί με αυτή την απόφαση η ΡΑΕ εξέδωσε, με ημερομηνία 4/10/2010, αποφάσεις ανάκλησης των αδειών παραγωγής των αιολικών εγκαταστάσεων στις θέσεις: “Χιλιομόδι” Κυριακίου, ισχύος 34,65 MW, “Γκιόβεζα” Κυριακίου, ισχύος 16,5 MW, “Τούρλα” Λιβαδειάς, ισχύος 9 MW και “Κουτσουρός” Λιδορικίου, ισχύος 18 MW.
περισσότερα στη Σκιά του Ελικώνα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δίνει στη δημοσιότητα έναν πρώτο κατάλογο υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων που υποστηρίζει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ:

1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ψαριανός Γρηγόρης

2.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ Τσούκαλης Νίκος

3.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τσόγκας Γιώργος

4.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ Σπανούδη Δέσποινα

5.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ξηροτύρη Μίνα

6.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Ανηψιτάκης Αντώνης

7.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Βλάχος Σωτήρης

8.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ζαχαρόπουλος Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ:
54. Δήμος Θηβαίων Χαλβατζής Σταμάτης
55. Δήμος Αλιάρτου Πελώνης Χρήστος
56. Δήμος Ορχομενού Ξηρογιάννης Κώστας
57. Δήμος Λεβαδέων Πούλου Γιώτα
58. Δήμος Χαλκιδέων Φραντζής Γιώργος
59.Δήμος Λαμιέων Στασινός Πάνος
60. Δήμος Δωρίδος Καπετζώνης Χρήστος