Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ερωτηματικά προκαλεί το περίεργο "κόψιμο" της ΑΤΕ από τα "τεστ" αντοχής

Mεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το "κόψιμο" της ΑΤΕ από τα "τεστ" αντοχής που πραγματοποιήθηκαν σε 91 ευρωπαικές τράπεζες ("κόπηκαν", επίσης, πέντε Ισπανικές και μια Γερμανική Τράπεζα).
Τα ερωτηματικά γίνονται ακόμα μεγαλύτερα αφού το "κόψιμο" της ΑΤΕ από τα τεστ ήρθε μετά τη γνωστή πρόταση εξαγοράς της από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όλως τυχαίως πέρασε στην "τρίχα" τις εξετάσεις. Σχετικά με το "κόψιμο" της ΑΤΕ κύκλοι της Αγροτικής Τράπεζας ομιλούν για μια ιδιόμορφη "συνωμοσία" κυβέρνησης και διοίκησης της Τράπεζας με στόχο η Τράπεζα να βρεθεί εκτός δοκιμασίας αντοχής και με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της ή στην "καλύτερη" περίπτωση τον έλεγχο της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας .
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε τα εξής:
"Είναι απολύτως «ύποπτο» το γεγονός ότι από αυτά τα «τεστ» αντοχής «κόπηκε» στη χώρα μας μόνο η Αγροτική Τράπεζα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το σπασμωδικό και περίεργο «κόψιμο» της ΑΤΕ έγινε αφού είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της και αφού η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόσληψη Συμβούλων για την αποτίμηση της αξίας της."
Πηγή: Iskra, tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: