Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.E

Την Τετάρτη, 24/3/10, έγινε συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, στη Λιβαδειά, όπου μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. 

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. , τόνισε πως αυτή είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε και μεταξύ των άλλων υπογράμμισε: «Είναι μεγάλο ψέμα ότι το να υποστεί θυσίες ο λαός μας είναι πατριωτικό του καθήκον. Ότι εάν δώσουμε από το υστέρημά μας θα γίνουμε αμέσως ο καθένας μας κάτι σαν μικροί Κολοκοτρώνηδες και Ανδρούτσοι.
Και ποιοι τα λένε αυτά; Οι αμερικανοσπουδαγμένοι, οι κοσμοπολίτες ευρωπαϊστές και αμερικανολάτρες, αυτοί που τραπεζώνονται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, από το Σίτυ του Λονδίνου, από τους μεγαλοκαναλάρχες, από τους τραπεζίτες τοκογλύφους.
Είναι δυνατόν, λοιπόν, να έχουμε την ίδια πατρίδα εμείς οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες με όλο αυτό το συρφετό των καπιταλιστών, των κερδοσκόπων; Αυτοί πατρίδα και θεό τους έχουν το καπιταλιστικό κέρδος, την εκμετάλλευση.
Ο λαός μας ξέρει να κάνει θυσίες, να δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Κι αυτό το έκανε όταν η πατρίδα η δική του κινδύνευε. Το έκανε το 1821, μέρα που είναι σήμερα, κόντρα στους κοτσαμπάσηδες και όσους έλεγαν συνεργασία με τον τούρκο δυνάστη. Το έκανε το 1940 όταν βιομήχανοι, τσιφλικάδες, κυβερνώντες, βασιλιάδες και άλλοι έφυγαν σαν τα ποντίκια στο Κάϊρο και στας Ευρώπας.
Ο λαός μας δεν πρέπει να κάνει καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Τη μόνη θυσία που πρέπει να κάνει είναι να φύγει λίγο από το άραγμα στον καναπέ, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να οργανώσει την πάλη του. Αυτή η θυσία θα βοηθήσει την δική του πατρίδα, το συμφέρον του, θα ανοίξει το δρόμο για να πάμε μπροστά, να αντικρύσουμε το αύριο.» Μετά το τέλος της ομιλίας αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: