Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Οικονομικό «έμφραγμα» στην ΔΕΠΟΔΑΘ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διαδημοτική επιχείρηση ΔΕΠΟΔΑΘ, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή, την διαχείριση και την λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Θήβα, μετά από μια περίοδο με έντονα συμπτώματα «στηθάγχης», σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικού εμφράγματος.
Γενεσιουργός αιτία αυτής της κατάστασης είναι η ασυνέπεια των Δήμων – Εταίρων, στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην επιχείρηση.
Το γεγονός αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που παρατηρούνται αθόρυβοι μεν συστηματικοί δε σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις για εργοστάσια διαφόρων μορφών διαχείρισης απορριμμάτων, από ξηραντήρια έως και καύσης αυτών, στην ίδια περιοχή, δίπλα στον ΧΥΤΑ.
Τα συμφέροντα των επενδυτών στο «χρυσάφι των σκουπιδιών», θα αισθάνονταν ιδιαίτερη ικανοποίηση, αν μ’ αυτό τον τρόπο έβγαινε το «εμπόδιο» ΔΕΠΟΔΑΘ έξω από το παιχνίδι.
Για τον λόγο αυτό κυρίως (και για πολλούς άλλους ακόμα), οι Δήμαρχοι θα πρέπει να εγγυώνται στην πράξη και ουσιαστικά την λειτουργία και την συνέχεια της ΔΕΠΟΔΑΘ. Εξ άλλου τα σχετικά τέλη έχουν εισπραχθεί για αυτόν και μόνο τον σκοπό.
Εμείς σαν πολίτες θα παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση, διότι ανησυχούμε και φοβόμαστε. Οι καιροί είναι πονηροί και ο καθένας, εν προκειμένω οι Δήμαρχοι, πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους.

Ομάδα πολιτών «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: