Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου Β.Τσόνογλου

Στην εκδήλωση του ΤΕΕ με θέμα «Προυποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων Σχηματαρίου», που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Θηβαίων παρευρέθηκε η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη...    εδώ


2 σχόλια:

Π. Λ. είπε...

Η Δέσποινα Σπανούδη, εκφράζοντας την διαφωνία της με την πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου • ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ • ΓΙΑ ΕΝΑ «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», οποία διατυπώθηκε την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2009, γράφει στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας για την Αντισυστημική Αριστερά: «Αν ήμασταν πριν απο ένα-ενάμισυ χρόνο, το κείμενο θα μπορούσε νομίζω να αποτελεί θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης. Η αντιπαράθεση λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δεν είναι θέμα περιεχομένου, αλλά μετάφρασης προθέσεων κυριαρχίας κλπ.»
Αλήθεια, πρίν ένα ενάμισυ χρόνο ήταν πιο επίκαιρη η κριτική του Συμφώνου Σταθερότητας; Πρωτάκουστο αυτό. Και για ποιους αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης η πρόταση; Και αν αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης, δηλαδή διαφωνίας, είναι καλύτερο να αποσιωπούμε, όπως κάνουν τα ΜΜΕ, τέτοιες προτάσεις; Άσε που υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει καμιά αξιόπιστη αντιπαράθεση αλλά μέγιστη συσπείρωση στην πρόταση αυτή και όποιος λέει ότι αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης το κάνει για να την θάψει επειδή δήθεν αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης.
Παρακάτω γράφει: «Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο από την εφαρμογή του ΣΣ όσο και πολλαπλές αδυναμίες, διαφθορά, πελατειακές σχέσεις και οι προτάσεις για ένα άλλο μοντέλο είναι αίτημα για την αριστερά.» Νάτη η αντιπαράθεση λοιπόν. Δεν είναι επίκαιρη η ανατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας αν δεν τεθεί θέμα ανατροπής και των άλλων πολλαπλών αδυναμιών της Ελληνικής κοινωνίας. Παρά τον δήθεν μαξιμαλισμό αυτό δεν είναι αντιπαράθεση αλλά ομοφωνία. Αυτό περιγράφεται γλαφυρά και στην πρόταση Αλαβάνου. Γιατί κατασκευάζουμε μια φανταστική αντιπαράθεση με μια πρόταση και μετά διαφωνούμε με την πρόταση;
Πάντως, καλά κάνει και διατυπώνει την διαφωνία της με την πρόταση Αλαβάνου. Αλλά δεν μπορεί να την λογοκρίνει.

admin είπε...

Π.Λ.

1. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

2. Πρώτη φορά βλέπω να απαντάει κανείς σε ένα ιστολόγιο, σε σχόλιο που έγινε σε άλλο ιστολόγιο. ΄

3. Δεν ξέρω αν έχεις προσωπική εμπάθεια με μένα ή ψύχωση με τον Αλαβάνο, αλλά ψάξε αλλού για εχθρούς των απόψεων του. Και όταν τους βρεις, λυπήσου τους.