Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

"Παρών" απο την Αριστερά για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα ψηφίσει παρών (λευκό) στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή η τοποθέτηση του ΚΚΕ δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου, αλλά με το πολιτικό σύστημα και τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτό. Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συμπράττει και να συνυπογράφει τους αντιλαϊκούς νόμους και διατάγματα.                         

Επομένως, ανεξάρτητα από το πρόσωπο και τις απόψεις του, ο ρόλος του Προέδρου είναι προκαθορισμένος.

«Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες και αποφάσισε να ψηφίσουν «παρών» οι βουλευτές - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης κατέθεσε την άποψή του υπέρ της υποψηφιότητας του Κάρολου Παπούλια, λέγοντας ότι διατηρεί την άποψή του, αλλά θα σεβαστεί τη θέση της πλειοψηφίας.
 Σημειώνεται ότι προχθές συνήλθε και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποφάσισε και αυτή ομόφωνα να προκριθεί η λύση «παρών» για την ψηφοφορία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις- και προφανώς θα εξηγήσει στον κ. Παπούλια το σκεπτικό της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: