Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Aλληλεγγύη στη Γάζα: ενημέρωση για τις αποστολές Gaza Freedom March και το Viva Palestina


Eνημέρωση από το www.intifada.gr


Nεότερα στο Aλληλεγγύη στη Γάζα: ενημέρωση για το Gaza Freedom March και το Viva Palestina
Δυο αποστολές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με στόχο την είσοδο στην πάντα αποκλεισμένη Γάζα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ. Αύριο, Τρίτη 29/12, στις 6.00 συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.
 28/12 28/12, τελευταία ενημέρωση 3.10 μ.μ.

Gaza Freedom March

4.20 μ.μ.: Η αποστολή του Gaza Freedom march παραμένει παγιδευμένη στα αιγυπτιακά σύνορα, οι παρενοχλήσεις οξύνονται, 85χρονη επιζών του Ολοκαυτώματος ξεκίνησε απεργία πείνας. (περισσότερα, στα αγγλικά, εδώ)

28/12, τελευταία ενημέρωση 3.10 μ.μ.

Gaza Freedom March


3.20 μ.μ.: Σε εξέλιξη διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στο Κάιρο.

Οι αιγυπτιακές αρχές αρνούνται να επιτρέψουν στους περισσότερους από 1.000 ακτιβιστές να μεταβούν έστω ως τη Ράφα και τα σύνορα με τη Γάζα. Ωστόσο, κάποιοι έχουν καταφέρει ήδη να φτάσουν ως την κοντινή στα σύνορα πόλη του Ελ Αρίς, ενώ επίσης αυτή την ώρα ξεκινούν την προσπάθεια να φτάσουν ως τη Ράφα και αρκετοί ακόμα διαδηλωτές που βρίσκονται στο Κάιρο. Χθες, Κυριακή, έγινε διαμαρτυρία μπροστά στη γαλλική πρεσβεία στο Κάιρο, με τους διαδηλωτές να είναι περικυκλωμένοι από τις αιγυπτιακές αστυνομικές δυνάμεις.
Η ιστοσελίδα του Gaza Freedom March - Αμεσες ενημερώσεις από το Twitter του Gaza Freedom March. 

VivaPalestina
3.10 μ.μ.: Στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται, η Αίγυπτος έχει θέσει τρεις όρους 1) να περάσουν στην Αίγυπτο από Συρία - κάτι που σημαίνεί ότι το κονβόι θα πρέπει να πάει 700 χιλιόμετρα προς τα πίσω οδικώς, οδηγώντας πολλές ώρες, με τεράστιο κόστος σε επιπλέον καύσιμα. 2) Να δώσει άδεια το Ισραήλ (!) για να μπουν στη Γάζα 3) να παραδοθεί η βοήθεια και τα οχήματα στη UNRWA.

Στην Ακαμπα, στα σύνορα Ιορδανίας-Αιγύπτου, βρίσκονται εδώ και μέρες τα 150 οχήματα και οι 400 ακτιβιστές του Viva Palestina, ζητώντας να τους επιτραπεί να περάσουν στην Αίγυπτο και να φτάσουν στη Γάζα, για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια. Από χθες, Κυριακή, 27/12, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

http://www.intifada.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Αίγυπτος του δικτάτορα Μουμπάρακ μας δείχνει τι συμβαίνει όταν μια χώρα χάνει την εθνική κυριαρχία της και γίνεται δορυφόρος ξένων συμφερόντων. Ούτε πρέπει να μας διαφεύγει πως Ευρωπαίοι δίνουν την μάχη για συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους, τη στιγμή που οι ομόθρησκοι τους Άραβες, που υποκρίνονται πως ζουν με το Κοράνι, κάνουν πως δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν. Αίσχος Άραβες!
Ζήτω ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός!