Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Το φάντασμα του Δεκέμβρη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (προληπτικών συλλήψεων και ξυλοδαρμών)


Χρειάστηκαν σχεδόν 2 μήνες και οι εξαντλητικές προσπάθειες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για να προσλάβει περιεχόμενο και υπόσταση η έννοια της «πράσινης ανάπτυξης», που ευαγγελιζόταν το ΠΑΣΟΚ. Ώσπου τελικά η «πράσινη ανάπτυξη» με τα γκλοπς ανά χείρας εδραιώθηκε για τα καλά στο κέντρο της Αθήνας και ξεκίνησε το σχέδιο πιλοτικής εφαρμογής της σε ανήλικους μαθητές. Για το Μιχάλη Χρυσοχοιδη βλέπετε αρκούσαν πολύ λιγότερες από 100 ημέρες για να απαντηθεί το δίλλημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».
Όσοι βρέθηκαν αυτές τις μέρες τυχαία ή σκοπίμως στο κέντρο της Αθήνας και δεν πέρασαν το βράδυ τους στην «εξωτική» Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ,αλλά σπίτι τους παρακολουθώντας τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, μάλλον αντιμετώπισαν φαινόμενα που ψυχοπαθολογικά ορίζονται ως σύγχυση ή γενικευμένη διαταραχή.
Τα συγχαρητήρια που αφειδώς εισέπραξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον Πάνο Σόμπολο, πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων – προεδρεύων της Ένωσης Συντακτών εννοούσα – και τους υπόλοιπους συναδέλφους του δυσκολεύονται να βρουν την αντιστοίχιση τους στη βιωμένη πραγματικότητα χιλιάδων διαδηλωτών ή απλώς διερχομένων του κέντρου της Αθήνας. Εκτός εάν τα δακρυγόνα που ρίχνονται επί ΠΑΣΟΚ είναι οικολογικά και γκλοπς ,που εφάπτονται στα σώματα και τα κεφάλια διαδηλωτών, σοσιαλιστικά. Συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: