Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Πορείες στην επέτειο του Αλέξη σε Θήβα, Λιβαδειά, Λαμία

Στην Θήβα, αποχή απο τις τάξεις έκαναν οι μαθητέςπου συγκεντρώθηκαν με πανώ και συνθήματα στην κεντρική πλατεία της πόλης (η φωτογραφία απο το thivapress)










Στην Λιβαδειά η πορεία που οργάνωσε ο σύλλογος των φοιτητών του Πανεπιστημίου, πορεύτηκε μαζί με μαθητές στην Αστυνομική Δ/νση. Πρωτοφανής για την πόλη η παρουσία ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, όξυνε τα πνεύματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν μετά απο μισή περίπου ώρα και συνέχισαν την πορεία τους περνώντας απο  την κεντρική πλατεία της πόλης  και καταλήγοντας  στο Πανεπιστήμιο.  




















Με ζωντάνια, συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης τίμησαν, σήμερα και οι μαθητές των σχολείων της πόλης της Λαμίας, τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου (φωτογραφία απο το Lamianews). 
Τέλος υπό κατάληψη είναι το Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας, σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εθνική Βιβλιοθήκη, κατάληψη και στην πρυτανεία της Θεσσαλονίκης.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλει τον Χρυσοχοίδη το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου:

Ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, με το οποίο καταγγέλει την έφοδο της αστυνομίας στο Ρεσάλτο.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Μετά
από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό
Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας
Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν
δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:

1ον/ Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες.

2ον/ Καταγγέλλουμε
την επίθεση της αστυνομίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.

3ον/
Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη
μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

4ον/ Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας.

5ον/ Δηλώνουμε ότι κανένα αδίκημα ή καταστροφή δεν συντελέστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

6ον/ Η πράξη εισόδου στο Δημαρχείο των 42 συλληφθέντων για μας είναι μια καθαρά πολιτική πράξη
και την αποδεχόμαστε.

7ον/ Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα συνειδητά ή από λάθος πληροφόρηση.

8ον/
Η Διοίκηση του Δήμου να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να αποκαταστήσει
την αλήθεια, διότι στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1/ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2/ Υπουργό Εσωτερικών και Αποκέντρωσης
3/ Εισαγγελία Πειραιά
4/ ΜΜΕ
ήθεια, διότι στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1/ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2/ Υπουργό Εσωτερικών και Αποκέντρωσης
3/ Εισαγγελία Πειραιά
4/ ΜΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Oι καταγγελίες των ανδραγαθημάτων του Χρυσοχοίδη συνεχίζονται:

Καταγγελία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη και δολοφονικών προθέσεων επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων της ομάδας Δ, σε βάρος των μαθητριών και μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, καθώς και μαθητών άλλων σχολείων που διαδήλωναν ειρηνικά την οργή τους, για την δολοφονία πέρυσι του συμμαθητή τους Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα γύρω στις 14.40, στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος των Χαυτείων, άνδρες της ομάδας Δ, οδήγησαν τις μοτοσικλέτες τους πάνω στο σώμα της πορείας μαθητών και γονέων τραυματίζοντας μαθητές και γονείς, επιτέθηκαν με τα ρόπαλά τους , χτυπώντας με λύσσα και αναίτια παιδιά 14 έως 17 χρονών, τραυματίζοντας 14χρονη συμμαθήτρια των παιδιών μας, (δηλαδή μιλάμε για περισσή «παλληκαριά» των πάνοπλων πραιτόρων), επιχείρησαν και με άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ να δημιουργήσουν κλοιό, με πρόθεση να συλλάβουν, όπως δήλωναν βωμολοχώντας και
προπηλακίζοντας όποιον εύρισκαν μπροστά τους. Μπροστά στη σθεναρή και ψύχραιμη στάση μαθητών και γονιών τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Πρόθεση της κυβέρνησης παρά τα προσχήματα αποδεικνύεται πως είναι η κατατρομοκράτηση των νεολαίων και των πολιτών, που υψώνουν ανάστημα αξιοπρέπειας, αγώνα, και δημοκρατικής συλλογικής δράσης και διεκδίκησης.

Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, το όργιο αστυνομικής βίας που ξετυλίχθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, καλούμε τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών την ΟΛΜΕ, την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής , τους συλλόγους διδασκόντων, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τους συλλόγους και τις οργανώσεις των γονέων, κάθε δημοκρατικό πολίτη, να υψώσουν μαζί μας φωνή διαμαρτυρίας, να συμπαραταχθούν σε ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας και ιδιαίτερα της νέας
γενιάς.

Δηλώνουμε πως θα διερευνήσουμε, το ενδεχόμενο της αναζήτησης νομικά των ευθυνών, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη», της ηγεσίας της Αστυνομίας, καθώς και των φυσικών αυτουργών των βάρβαρων , τρομοκρατικών και αναίτιων επιθέσεων σε βάρος των παιδιών μας.

6 Δεκεμβρίου 2009.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Ανδριανός η Γραμματείας Ελένη Νανοπούλου

Ανώνυμος είπε...

Απόψε βραδυά τηλεόρασης:

ώρα: 23:00
στον ΣΚΑΙ, εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του Alexis Papahelas με τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Αλέξη Τσίπρα που συζητάνε μπροστά σας όλα όσα δεν πρόλαβαν να πουν χτες στο τηλέφωνο

ωρα 23:45
στο MEGA, o Pretender, κουνάει το δάχτυλο στον Αλέκο Αλαβάνο επειδή δεν έβαλε μυαλό μ' όλα αυτά που έπαθε και συνεχίζει να χαϊδεύει τ' αυτιά των κουκουλοφόρων

όλες τις άλλες ώρες
σε όλα τα κανάλια, όλοι οι δημοσιογράφοι, με καλεσμένους όλους εσάς, σας εξηγούν τις βλαβερές συνέπειες του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ανώνυμος είπε...

το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Οι μόνοι που κάνουν "χρήση" είναι κάθε είδους τραμπούκοι, κουκουλοφόροι, εγκληματίες. ανθέλληνες, καθίκια και αποβράσματα της κοινωνίας.
Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι η αστυνομία πρέπει να πα΄ρει πιο δραστικά μέτρα εναντίον όλων αυτών που είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια, την ζωή και την ιδιωτική περιουσία. Και σίγουρα οι περισσότεροι εξ αυτών είναι αλλοδαποί που βρίσκουν την ευκαιρία σε τέτοιες επετείους να καίνε και να σπάνε. Αλλά μου φαίνεται και ότι οι διαμαρτυρόμενοι το παρατραβήξανε. Αφού είναι υπέρ της ευνομίας γιατί δεν έκαναν μια πορεία και για τον πρύτανη που είναι στην εντατική ή για τον αστυνομικό που τον σακάτεψαν; Γιατί δεν κάνουν μια πορεία και για όλους αυτούς που χάνονται στην άσφαλτο ή δεν ξέρω και εγώ που αλλού!
Μ' αυτόν που έχασα πάσα ιδέα είναι ο Τσίπρας ο οποίος είναι για πολλές κλωτσιές.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να ρωτήσω τον Δήμαρχο Κερατσινίου: κ. Δήμαρχε τα μπουκάλια που είχαν στο "καφενείο" ΡΕΣΑΛΤΟ είχαν περισέψει απο τις περσινές πολιτιστικές εκδηλώσεις; Τι τα ήθελαν; Τι μάσκες τις είχατε προσφέρει εσείς για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις; Ρε ηλίθιοι αναρχοφασίστες-εγκληματίες ποιον δουλεύετε;

Ανώνυμος είπε...

Toν Δήμαρχο Κερατσινίου αποκαλείς αναρχοφασίστα εγκληματία;