Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Επαγγελματική Σχολή Θήβας- πρόγραμμα COMENIUS


Η Επαγγελματική Σχολή -ΕΠΑΣ- Θήβας υποδέχεται από 02-07 Νοεμβρίου , στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σχολικών συμπράξεων COMENIUS, Εκπαιδευτικούς και μαθητές Τεχνικών σχολείων από την Κύπρο ,Γερμανία ,Ουγγαρία και Σλοβακία.
Το πρόγραμμα έχει Τίτλο : Youth arrange their living space together. Our City our School our Classroom.
Στους στόχους του είναι :
Η ενθάρρυνση των νέων να συμμετέχουν ότι δημόσια ζωή, να συγκρίνουν τον τρόπο ζωής , να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες , να συζητήσουν τα προβλήματα τους ,στην πόλη και το σχολείο ,και να έλθουν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές .
Ακόμη να προβάλουν τις πόλεις και την Ιστορία τους .
Επίσης θα βελτιώσουν τις δεξιότητες της ξένης γλώσσας η οποία είναι η Αγγλική
Με τη συμμετοχή των σπουδαστών θα αναζητηθούν ευκαιρίες σχολικής ανάπτυξης και οργάνωσης του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Η ευρωπαϊκή αυτή συνεργασία και ανταλλαγή των ιδεών είναι ένα κίνητρο και ευκαιρια για μια θετική σχολική ανάπτυξη. Οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές θα ωφεληθούν από τη χρήση του Διαδικτύου και τις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνιών στην καθημερινή εργασία τους. Οι σπουδαστές θα ενθαρρυνθούν για να συμμετέχουν στην οργάνωση του χώρου που ζουν, με σκοπό να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον των σχολείων και των πόλεών τους.
Ο σχεδιασμός των ισοτοχώρων και η εργασία με την πλατφόρμα επικοινωνίας το Ιντερνετ , θα βελτιώσει τις δεξιότητες των σπουδαστών στους υπολογιστές και τη δυνατότητά τους να εργάζονται με εφαρμογές πολυμέσων. Οι σπουδαστές θα μάθουν ότι οι νέοι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον τους και να ανακαλύψουν ότι είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εκπαιδευτικοί θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές και θα αναζητήσουν ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία σε προσωπικό επίπεδο και επίπεδο σχολείων.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος θα επισκεφθούν Ιστορικά σημεία της πόλης ,το μουσείο ,τους Δελφούς ,και τόπους θρησκευτικής λατρείας όπως είναι η εκκλησία του Ευαγγελιστή Λουκά και η Μεγάλη Παναγία .
To Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών το οποίο είναι η Εθνική Μονάδα συντονισμού.
Η ιστοσελίδα που αναπτύσσετε στα πλαίσια του προγράμματος βρίσκεται στην διευθυνση: http://epas-thivas.voi.sch.gr/comenius/index.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: